Οι φοιτητές του Αριστοτελείου στηρίζουν τη Wikipedia

Προσπάθεια εμπλουτισμού και ανανέωσης του υλικού της Wikipedia καταβάλουν οι φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ.

Στο πλαίσιο του μαθήματος Ιατρικής Εκπαίδευσης εφαρμόζεται μια καινοτόμος μέθοδος διδασκαλίας.

Έτσι, μαθαίνουν να αναλύουν και να εμπλουτίζουν τη Wikipedia. Περισσότερα από 70 άρθρα Ελλήνων φοιτητών του μαθήματος Ιατρικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. έχουν συμπεριληφθεί στη συγκεκριμένη παγκόσμια βάση δεδομένων.

Η πρωτοβουλία αυτή βαδίζει με βάση τα βήματα του Wikipedia Education Program και αποτελεί σημαντικό σταθμό για τη μελλοντική επέκταση και λειτουργία παρόμοιων προγραμμάτων και σε άλλες σχολές και πανεπιστήμια της Ελλάδας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της εκπαίδευσης.

Η Βικιπαίδεια ή Wikipedia αποτελεί το συλλογικό εγκυκλοπαιδικό εγχείρημα που έχει συσταθεί στο ίντερνετ με παγκόσμια διάσταση, σε πολλές γλώσσες του κόσμου, με βάση της αρχές του wiki. Έχει ως στόχο να παρέχει ελεύθερα επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο, με αντικειμενικά και επαληθεύσιμα στοιχεία, που ο καθένας μπορεί να τροποποιήσει και να βελτιώσει.

Η καινοτόμος μέθοδος διδασκαλίας που πραγματοποιείται στο Ιατρικό Τμήμα του Α.Π.Θ. εφαρμόζεται επίσης σε μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF).