Δωδεκάνησα: Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές

Δωρεάν φροντιστηριακή εκπαίδευση σε άπορους μαθητές, παροχή ίσων ευκαιριών ενισχυτικής διδασκαλίας προσφέρει για μία ακόμα χρονιά ο Σύλλογος Φροντιστηριούχων Δωδεκανήσου.

Έτσι προσφέρουν δωρεάν φροντιστηριακή εκπαίδευση στους μαθητές του νομού.

Στην αρχή κάθε σχολικού έτους 20 παιδιά απόρων οικογενειών απολαμβάνουν δωρεάν φροντιστηριακή εκπαίδευση στα νόμιμα φροντιστήρια που ανήκουν στο Σωματείο.

Με την καθοδήγηση των κοινωνικών λειτουργών των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, γίνεται η επιλογή των μαθητών και μαθητριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό τα τελευταία 6 χρόνια,

Το πιλοτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Αποστολή σημειώσεων και διαγωνισμάτων στα email των μαθητών και μαθητριών, ώστε να επισημαίνονται και να διορθώνονται παραλείψεις και λάθη που αφορούν κάθε παιδί ξεχωριστά.

On line σύνδεση μέσω Skype με τα νόμιμα φροντιστήρια όλης της Ελλάδας σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες για ενισχυτική διδασκαλία εξ αποστάσεως.

Επανάληψη της επισκέψεως μας στη Τήλο σε χρονικό διάστημα που θα κριθεί απαραίτητο εμπλουτίζοντας την συνάντηση με ψυχολόγο, διατροφολόγο, ειδικό επαγγελματικού προσανατολισμού .

Διευκρινήσεις:

1. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κατά αποκλειστικότητα από την Ο.Ε.Φ.Ε και έχει διάρκεια ενός έτους.

2. Δεν υποκρύπτει κανενός είδους σκοπιμότητα και παρέχεται εντελώς δωρεάν από τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων με την εθελοντική εργασία και των καθηγητών που διδάσκουν σε αυτά.

3. Δεν ευελπιστούμε να καλύψουμε κενά της δημόσιας εκπαίδευσης ή να εμπλακούμε σε κανενός είδους πολιτικό παιχνίδι.

4. Στεκόμαστε με σεβασμό δίπλα και συμπληρωματικά στους συνάδελφους καθηγητές του Δημοσίου Σχολείου και δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε τη σημαντική, καθημερινή τους προσφορά, στους μαθητές των ακριτικών μας νησιών, αναγνωρίζοντας τον αγώνα τους κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ελπίζουμε:

1. Να καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας έναν τέτοιο πρωτοποριακό εγχείρημα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και να ξεπεράσουμε τεχνικές δυσκολίες, όπως πχ η προβληματική σύνδεση του internet.

2.Να επεκτείνουμε το πρόγραμμα και σε άλλα ακριτικά νησιά όπως οι Λειψοί, το Καστελλόριζο και η Κάσος, αρκεί να πετύχει η πιλοτική διαδικασία της Τήλου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα:

1. Τη Δήμαρχο Τήλου κα Καμμά Μαρία για την προώθηση και τη διεκδίκηση του προγράμματος για χάρη των μαθητών και μαθητριών του νησιού της. Η ενέργεια που εξέπεμπε και η καθολική αποδοχή της μας άφησαν έκπληκτους και θεωρούμε την προσφορά μας πολύ μικρή σε σχέση με τη δική της καθημερινή προσφορά.

2. Τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας κο Αμπατζίδη Κων/νο και ολόκληρο το Δ.Σ της Ο.Ε.Φ.Ε για την άμεση χρηματοδότηση του προγράμματος.

3. Τον πρόεδρο του σωματείου της Αττικής κο Βαφειαδάκη Ιωάννη για την προσφορά των φροντιστηριακών βοηθημάτων και τον πρόεδρο του συνδέσμου Βορείου Ελλάδος κο Τζακόπουλο Απόστολο για την προσφορά του Υπολογιστή μέσω του οποίου θα γίνονται τα διαδικτυακά μαθήματα.

Προσκαλούμε:

Όποιον φορέα ή ιδιώτη αισθάνεται ότι μπορεί και θέλει να συμμετάσχει εθελοντικά, να επικοινωνήσει μαζί μας για να οικοδομήσουμε μαζί ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα το οποίο θα ενισχύσει τις ευκαιρίες εκπαίδευσης αλλά και τη γενικότερη μόρφωση των μικρών μαθητών αυτών των ακριτικών νησιών.

Τέλος, μετά από την έναρξη του εγχειρήματός μας στην Τήλο και το εξαιρετικά υψηλό ενδιαφέρον των παιδιών αλλά και των γονέων τους αισθανόμαστε ¨πλουσιότεροι¨ και είμαστε ευγνώμονες για τον τρόπο που το αγκάλιασαν. Ταυτόχρονα, αναλογιζόμαστε την ευθύνη να το διεκπεραιώσουμε και να αποτελέσει πρότυπο για περεταίρω δράσεις.