Δωρεάν σπουδές σε Τουριστικά και Πληροφορική

Η εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν αποτελεί μονόδρομο για τους μαθητές. Όσοι δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε ένα τριτοβάθμια εκπαιδευτικό ίδρυμα έχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές.

Μια εξ αυτών είναι και τα ΙΕΚ. Όσοι επιθυμούν να φοιτήσουν δωρεάν σε ένα Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης δεν έχουν παρά να επισκεφτούν το ΙΕΚ της Ελληνικής Βιοτεχνικής Εταιρείας-Διπλάρειος Σχολή.

Πρόκειται για ένα σωματείο μη κερδοσκοπικό που προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση εδώ και 120 χρόνια. Το εν λόγω ΙΕΚ είναι αναγνωρισμένο από τον δημόσιο φορέα που τα εποπτεύει.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της υπ’ αριθμόν 21/14.6.2012 Συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ, χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας για τις εξής αιτούμενες ειδικότητες για το Ι.Ι.Ε.Κ. "ΔΙΠΛΑΡΕΙΟΣ": Σχεδιαστής Μέσω Συστημάτων Η/Υ, Τεχνικός Σχεδίασης Ανάπτυξης Ιστοσελίδας, Τεχνικός Δικτύων, Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου, Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης, Προσχολικής Αγωγής Ημερησίας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Υπεύθυνος Υποδοχής και Φιλοξενίας.

Οι ειδικότητες για τις οποίες μπορεί κάποιος να σπουδάσει δωρεάν είναι αυτές της πληροφορικής και των τουριστικών. Όσοι ενδιαφέρονται δεν έχουν παρά να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ που βρίσκονται στην Αθήνα, Πλατεία Θεάτρου 3 ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2103240130.