Πονοκέφαλοι και συναντήσεις Αρβανιτόπουλου για τη διαθεσιμότητα

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο έχουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, οι οποίοι αποτελούν, βάση νομοσχεδίου, την πηγή για να βγουν άτομα σε διαθεσιμότητα.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος συναντά αμέσως μετά τους Πρυτάνεις, με αντικείμενο της συνάντησης το ίδιο ακριβώς θέμα.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από την Πέμπτη οι Πρυτάνεις ζητούν επειγόντως συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και παράλληλα αποφάσισαν έκτακτη Σύνοδο για την επόμενη Τρίτη 17 του μηνός.

Στο μεταξύ, την ίδια στιγμή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με την κυρία Χριστοφιλοπούλου και τον κ. Γρηγοράκο και συζητούσε με τον πρωθυπουργό τη "συνεισφορά" του κάθε υπουργείου στη διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Βασική πηγή των προβλημάτων είναι η αδυναμία του υπουργείου Παιδείας να περιλάβει θέσεις υπαλλήων στο κύμα κινητικότητας, μετά την άρνηση των πανεπιστημίων να ανταποκριθούν στο αίτημα για άμεση υπαγωγή 1.765 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στις κινητοποιήσεις των Πανεπιστήμιων, πάντως, έχει προστεθεί και αυτό της Πελοποννήσου, καθώς, με απόφαση της Συγκλήτου, αναστέλλεται από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου -και για όλη την εβδομάδα- η λειτουργία του.

Συμβολική αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος, Δευτέρα και Τρίτη, αποφάσισε και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη θα ανασταλεί το διοικητικό έργο του Ιδρύματος.

Φυσικά, η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι ο μόνος "πονοκέφαλος" του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου που βλέπει τους δασκάλους, έστω και μερικώς να ακολουθούν τους καθηγητές με 48ωρη απεργία την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, ενώ οι τελευταίοι έχουν αποφασίσει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με αιτία το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο και τις δικές τους μεταθέσεις.