Οδηγοί πρωτοετών από τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και το Ιόνιο

Οι εγγραφές των πρωτοετών έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται στις 27 Σεπτεμβρίου. Πολλοί είναι αυτοί που αγωνιούν για τη διαδικασία των εγγραφών ρωτώντας "τι; πως: που;".

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για να βοηθήσει τους νέους του φοιτητές δημιούργησε στην ιστοσελίδα του έναν πλήρη οδηγό για τους πρωτοετείς. Συγκεκριμένα δίνονται οδηγίες για τον τόπο υποβολής των δικαιολογητικών, τον τρόπο συμπλήρωσης των αιτήσεων, τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Παράλληλα, υπάρχουν αναρτημένα όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη στέγαση ,τη σίτιση. Ο οδηγός διαρθρώνεται σε 9 κατηγορίες ερωτήσεων – απαντήσεων όπως φαίνεται ακολούθως:

Χρήσιμο μπορεί να αποδειχθεί και το φόρουμ συζητήσεων των φοιτητών http://my.aegean.gr/web/ όπου οι φοιτητές μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα θέματα ενώ μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες και από παλιότερους φοιτητές. Συνιστούμε όσους έχουν εισαχθεί σε ένα τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου να επισκεφτούν το δικτυακό τόπο, http://www.aegean.gr/ypodoxi/, γιατί πέρα από τις πολύτιμες πληροφορίες που θα συλλέξουν παράλληλα μπορούν να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή και να εκτυπώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και τις αιτήσεις. Να υπενθυμίσουμε στους φοιτητές ότι καλό είναι πριν ξεκινήσουν για την εγγραφή τους να ενημερωθούν για ενδεχόμενες απεργίες. Προς ενημέρωσή τους το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου απεργεί 10,11,12,13 Σεπτεμβρίου ενώ απεργία θα έχουν και το διάστημα 16 έως και 20 Σεπτεμβρίου
Οδηγός πρωτοετών από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Εκτός από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου οδηγό πρωτοετών έχει ετοιμάσει και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση, http://sites.ionio.gr/welcome/, οι φοιτητές θα βρουν: