Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Ήρθε η στιγμή που περιμένουν χιλιάδες μαθητές που διαγωνίστηκαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η αγωνία φτάνει στα ύψη για τους υποψήφιους φοιτητές, τους γονείς τους, το περιβάλλον τους και τους καθηγητών τους.

Οι βαθμοί των περίπου 82.500 υποψηφίων Γενικών Λυκείων και της ομάδας Β’ των Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι διεκδικούν θέση και σε πανεπιστήμια και σε ΤΕΙ, ενώ οι υποψήφιοι της ομάδας Α’ μόνο σε ΤΕΙ,  ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Ουσιαστικά, από τη στιγμή αυτή και στο εξής ξεκινά η δεύτερη φάση της προσπάθειας εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω της αξιολόγησης των δυνάμεων και των βαθμολογιών που έχει συγκεντρώσει κάθε εισακτέος και την ορθή συμπλήρωση του μηχανογραφικού του δελτίου.

Συγκεκριμένα, ως ώρα ταυτόχρονης ανάρτησής τους στα σχολεία, έχει οριστεί η 13:00, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερώνονται και ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr.

Εκεί θα μπορούν να εμφανίσουν τα αποτελέσματά τους, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Κι όλα αυτά, ενώ οι εξετάσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς συνεχίζονται με ειδικά μαθήματα στη μουσική και τις ξένες γλώσσες, όπως και με αθλήματα, το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Πάντως, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας των συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων των βαθμολογιών, βάσει των οποίων μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων εισαγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι εκτός από τις επιδόσεις των υποψηφίων, την πορεία των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ θα επηρεάσουν έντονα και οι αυξομειώσεις στον αριθμό εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ύστερα από τις αλλαγές μέσω καταργήσεων και συγχωνεύσεων τμημάτων στα πλαίσια της εφαρμογής του σχεδίου "Αθηνά" για τη αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εν τω μεταξύ, από την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση minedu.gov.gr, αναρτώνται τα πρότυπα των Μηχανογραφικών Δελτίων των ΓΕΛ / ΕΠΑΛ-Β΄ και των ΕΠΑΛ-Α΄, ώστε οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται για την ηλεκτρονική υποβολή.

Επίσης,  μέχρι την επόμενη Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, όσοι υποψήφιοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ δεν απέκτησαν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) ή δεν χαρακτηρίστηκαν ως υποψήφιοι ειδικών περιπτώσεων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams.minedu.gov.gr, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο και σε αποκλειστική προθεσμία που θα ανακοινωθεί.

 

Διαβάστε πλήρη οδηγό με συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού και όλα τα επαγγέλματα