Ανακοινώνεται ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια

Η Τρίτη 11 Ιουνίου είναι η ημέρα ανακοίνωσης του συνολικού αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013/14, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Αντίστοιχα, στα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσει η διαδικασία για την απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) για υποβολή μηχανογραφικού από τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να συμπληρωθούν οι αιτήσεις για την υπαγωγή των δικαιούχων υποψηφίων σε ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άλλες ευπαθείς ομάδες με κοινωνικά κριτήρια).

Όπως ανακοίνωσε η  Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, που υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας, όταν θα ξεκινήσει και η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου, θα ξεκινήσουν και οι δύο παραπάνω διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι όλοι οι υποψήφιοι είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α και Β) πρέπει να προσέλθουν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε ειδική περίπτωση, πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.