Αρβανιτόπουλος: Έσχατη λύση οι υποχρεωτικές μεταθέσεις καθηγητών

Μετά την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τα ειδικά μαθήματα και τα αθλήματα, το τυπικό τέλος, δηλαδή, της διαδικασίας, θα λήξει και η επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Προφανώς το υπουργείο μεριμνά για να συγκρατήσει τα έξοδα, καθώς, βάσει νόμου, ο μήνας Ιούλιος θεωρείται "μήνας αδείας" των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του υπουργού, αυτό θα συμβεί στα τέλη Ιουνίου.

Πέρσι υπήρχαν 8.500 αναπληρωτές και την επόμενη χρονιά θα έχουμε μόνο 2.500. Αξιολογήσαμε το δυναμικό των εκπαιδευτικών, αυξήσαμε το ωράριο, περιορίσαμε σε μηδαμινά επίπεδα τις μετατάξεις και προσπαθήσαμε να λύσουμε τα θέματα των κενών θέσεων και των διδακτικών ωρών εκ των έσω. Το μέτρο των υποχρεωτικών μεταθέσεων είναι η έσχατη λύση, τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος διευκρίνισε ότι μελετάται και το ενδεχόμενο από του χρόνου όσοι υποψήφιοι καταθέσουν νέο μηχανογραφικό και πάρουν θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω του 10%, να συμμετέχουν και αυτοί στο μέτρο των μεταγραφών των πρωτοετών, κάτι που μέχρι και την περσινή και τη φετινή χρονιά δεν ίσχυε.