Οι απαντήσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας στα Επαγγελματικά Λύκεια

Ξεκίνησαν με τη σειρά τους την Τρίτη 21 Μαΐου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα αφορούσαν τη διαφήμιση. Όλες οι απαντήσεις δίνονται από το φροντιστήριο Σύγχρονο στο news.gr.

Το κείμενο που δόθηκε στους μαθητές προέρχεται από διασκευή δοκιμίου του Ιωάννη Ν. Ξηροτύρη στα "Επίκαιρα Κοινωνικά Προβλήματα".

Στο θέμα της έκθεσης ζητήθηκε από τους εξεταζόμενους η παράθεση των αρνητικών συνεπειών της διαφήμισης και τους παράγοντες που βοηθούν στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης των νέων απέναντι στα αρνητικά μηνύματα της διαφήμισης.

Αρχή γίνεται με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, το οποίο το δίνουν υποχρεωτικά όλοι οι υποψήφιοι.

Οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων θα συνεχίσουν τις Εξετάσεις τους την Πέμπτη 23 του μηνός με τα Μαθηματικά, τα οποία, επίσης, αντίστοιχα, αποτελούν μάθημα στο οποίο εξετάζονται όλοι οι υποψήφιοι εισακτέοι.

Κατόπιν, θα ακολουθήσουν τα μαθήματα ειδικότητας του κάθε υποψηφίου.

Διαβάστε όλο το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αναλυτικά για κάθε υποψήφιο και των Επαγγελματικών Λυκείων, τις οποίες θα υποστηρίξει επίσης το φροντιστήριο Σύγχρονο.

Στην πρεμιέρα, λοιπόν, των Εξετάσεων αυτών, το φροντιστήριο Σύγχρονο δίνει συμβουλές στους εξεταζόμενους, ώστε να φτάσουν στην επιτυχία. Ειδικότερα, υπάρχουν συμβουλές γενικές, για την περίληψη, για τις ασκήσεις και τέλος, για την έκθεση.

Το φροντιστήριο Σύγχρονο θα δώσει και απαντήσεις για τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων.

Δείτε το αρχείο .pdf με τις απαντήσεις των θεμάτων. Από κάτω, όπως θα δείτε, υπάρχει και το αρχείο που περιλαμβάνει την πλήρη εκφώνηση των θεμάτων.