Περισσότερες ώρες θα δουλεύουν δάσκαλοι και καθηγητές

Αλλαγές έρχονται από το Σεπτέμβριο στο ωράριο εργασίας των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι ώρες διδασκαλίας αυξάνονται κατά δύο ώρες την εβδομάδα, καθώς λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και της αδυναμίας κάλυψης οργανικών θέσεων, δεν βγαίνει διαφορετικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, οι νεοδιόριστοι δάσκαλοι και όσοι έχουν μέχρι 10 χρόνια προϋπηρεσία θα βρίσκονται στις τάξεις 26 ώρες, απο 24 σήμερα. Καθηγητές με προϋπηρεσία έως 6 χρόνια θα διδάσκουν 23 ώρες την εβδομάδα απο 21 σήμερα.

Από την αύξηση του ωραρίου και σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, αναμένεται να “εξοικονομηθούν” περίπου 10.000 θέσεις αναπληρωτών.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα διαδοχικές συσκέψεις για το θέμα, καθώς έχει να διαχειριστεί την προετοιμασία μίας πολύ δύσκολης χρονιάς, εξαιτίας της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και το κούρεμα που θα πραγματοποιηθεί στις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Όπως αναφέρει η εφημερίδα για την επόμενη σχολική χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν θα ξεπεράσουν τις 2.000.