Αρβανιτόπουλος: Να συνδέσουμε την εκπαίδευση με την ανάπτυξη

"Θέλουμε να συνδέσουμε τον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας με τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας", τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας για το σχέδιο "Αθηνά" στο συνέδριο με θέμα "Εκπαίδευση και Καινοτομία στον 21ο αιώνα".

O υπουργός θεωρεί ότι η αύξηση των τμημάτων από 300 τη δεκαετία του '90 σε περισσότερα από 500, οφείλεται σε "άναρχες πολιτικές, βασισμένες σε συντεχνίες" και απήυθυνε κάλεσμα για αλλαγή νοοτροπίας στις τοπικές κοινωνίες.

Σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι αυτή δεν έχει σκοπό να τιμωρήσει, αλλά να ανιχνεύσει τις αδυναμίες και να προσφέρει κίνητρα στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα της αυτοβελτίωσης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ειδικής αγωγής, είπε ότι είναι πολλά χρόνια πίσω, τονίζοντας συγχρόνως την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων δομών.

Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα αναμένεται να κατατεθεί νομοσχέδιο και για την ξενόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό (δίγλωσσα σχολεία για ομογενείς).