Σεμινάρια αστρονομίας για μαθητές από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σε δυο γκρουπ ηλικιών 9-11 ετών και 12 έως 15 ετών

Σεμινάρια αστρονομίας για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου προσφέρει το Αστεροσκοπείο Πεντέλης. Τα σεμινάρια προσφέρει το προσωπικό των Κέντρων Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA), σε συνεργασία με έμπειρους εκπαιδευτικούς.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πειραματικές δραστηριότητες και παρατηρήσεις με τα ιστορικά τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο “Ανακαλύπτω το Σύμπαν, κατανοώ τον Κόσμο” και απευθύνεται σε δύο γκρουπ:

α) Παιδιά 9 έως και 11 ετών, (Δημοτικό).

β) Έφηβοι 12 έως και 15 ετών, (Γυμνάσιο).

Στόχος των σεμιναρίων είναι να προσφέρουν στους μαθητές βασικές γνώσεις για τον Σύμπαν μέσα στο οποίο ζούμε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση βασικών εννοιών όπως ο χρόνος, η απόσταση/μέγεθος, και η ταχύτητα, καθώς και των νόμων της φυσικής που καθορίζουν την κίνηση των ουράνιων σωμάτων και του φωτός που μας εκπέμπουν.

Ο κύκλος σεμιναρίων και δραστηριοτήτων θα ολοκληρωθεί με 15 Κυριακάτικες συναντήσεις, διάρκειας 3 ωρών η καθεμία. Τα σεμινάρια ξεκινούν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 και ολοκληρώνονται την Κυριακή 28 Μαΐου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα εγγραφής από την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, ή έως συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες 9:00-14:00 καθημερινά από τη Γραμματεία των Σεμιναρίων Αστρονομίας κ. Δ. Τσιούτσια (τηλ.: 210-3490054 ή 210-3490160 – email: [email protected]) ή ΕΔΩ http://www.astro.noa.gr/gr/contact/