Πανελλαδικές 2016: Κόβεται ύλη που έχει ήδη διδαχθεί

Είναι η πρώτη φορά που αφαιρείται ήδη διδαχθείσα ύλη δυο μήνες πριν τις εξετάσεις

Ύλη που έχει ήδη διδαχθεί στα περισσότερα σχολεία της χώρας έκοψε από τις πανελλαδικές εξετάσεις το υπουργείο Παιδείας. Με απόφαση του υπουργού, Νίκου Φίλη, αφαιρούνται από τη ύλη των Μαθηματικών της Γ' Λυκείου οι ασκήσεις που συνόδευαν την παράγραφο 3-5 του κεφαλαίου των Ολοκληρωμάτων («Ολοκληρωτικός λογισμός»). Η συγκεκριμένη παράγραφος είχε ήδη κοπεί από την ύλη τον Ιούνιο του περασμένου καλοκαιριού αλλά όχι και οι ασκήσεις.

Μετά τη διαγραφή της θεωρίας αλλά όχι των ασκήσεων η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία είχε τότε θέσει το ερώτημα εάν οι ασκήσεις που δεν κόπηκαν θα αποτελέσουν μέρος της εξεταστέας ύλης στις εξετάσεις του Μαΐου, αλλά δεν υπήρξε απάντηση από πλευράς του υπουργείου.

«Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ όταν καθορίζουμε την ύλη των εξετάσεων ώστε να αποφεύγονται οι άστοχες επιλογές και οι πρόχειρες λύσεις, γιατί όλα αυτά αφορούν την ψυχολογία χιλιάδων μαθητών που παλεύουν και εργάζονται σκληρά για να μπουν στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας» λέει σχετικά ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Γ. Τυρλής.