Σήμερα οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Παράλληλη Στήριξη

Σήμερα, ενδεχομένως αργά το απόγευμα θα ανακοινωθούν περίπου 400 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την Παράλληλη Στήριξη, σύμφωνα με ενημέρωση του news.gr από το Υπουργείο Παιδείας  . Ήδη έχουν σταλεί τα κενά από τις Διευθύνσεις και το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου θα ξεκινήσει τη διαδικασία πλήρωσης των κενών.

 

Οι εν λόγω προσλήψεις θα είναι μειωμένου ωραρίου ενώ ο στόχος του Υπουργείου είναι να μετατραπούν ακολούθως σε αναπληρωτές πλήρους ωραρίου.

 

Σημειώνουμε ότι στο ΦΕΚ των αναπληρωτών της Ειδικής Εκπαίδευσης αναφέρονταν τα ακόλουθα:

 

Σε περίπτωση κατά την οποία ο εκπαιδευτικός προσληφθεί ως αναπληρωτής ΕΑΕ μειωμένου ωραρίου (από 9 έως 15 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως):

 (i) είναι δυνατή κατά τη διάρκεια της χρονιάς η τροποποίηση του ωραρίου του από την οικεία Δ/νση έως το μέγιστο των 15 ωρών εβδομαδιαίως σε δομές ΕΑΕ, στο ίδιο ή άλλο/α σχολείο/α της ίδιας περιοχής της ίδιας βαθμίδας εκπ/σης και

 (ii) παραμένει διαθέσιμος για πρόσληψη από την Κεντρική Υπηρεσία αποκλειστικά και μόνο ως αναπληρωτής ΕΑΕ πλήρους ωραρίου στην ίδια περιοχή της ίδιας βαθμίδας εκπ/σης, εφόσον το έχει δηλώσει στην αίτησή του και κατά τη διαδικασία της ροής προγράμματος προσλήψεων σε δομές ΕΑΕ προηγείται στη σειρά κατάταξης των υπόλοιπων υποψήφιων εκπ/κών

[Σημ.: Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 46 του ν.4264/2014 – βλ. Μέρος Α΄ - παρ. 5 και μόνο για τις προσλήψεις για την παράλληλη στήριξη της Β/θμιας δεν εξετάζεται η σειρά κατάταξης, καθώς μπορεί ο οικείος Δ/ντης Δ.Ε. να μετατρέπει τη σύμβαση σε πλήρους]. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει υπηρεσία ως αναπληρωτής ΕΑΕ μειωμένου ωραρίου και να συνεχίζει να υπηρετεί μέχρι την ημερομηνία αναβάθμισής του.

 

Αναφορά στις σημερινές προσλήψεις κάνει και ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής που αναφέρει ότι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου αναμένονται 350-400 προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη της Δευτεροβάθμιας. Υπενθυμίζουμε ότι τη σχολική χρονιά 2014-15 είχαν εργαστεί 3564 αναπληρωτές στη Γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (413 στα Μουσικά) και 1600 στην Ειδική Εκπαίδευση (375 στην παράλληλη στήριξη). Συνολικά απασχολήθηκαν 5164 αναπληρωτές. Μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 3586 αναπληρωτές.

 

Καλόγηρος Βασίλειος