Κουράκης: Δεν υπάρχει χρόνος για πίνακες αναπληρωτών από το 2010

Συνάντηση είχε σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, από τα βασικά θέματα που τέθηκαν είναι αυτά των αναπληρωτών καθώς και των διορισμών.

Από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού δεν υπήρξε αναφορά στον αριθμό των διορισμών και στο χρονικό πλαίσιό τους ενώ για τον τρόπο διορισμού αναφέρθηκε ότι υπάρχει η πρόταση του Υπουργείου στην επιτροπή διορισμών σύμφωνα με την οποία θα μοριοδοτείται η επιτυχία στον ΑΣΕΠ του 2008 καθώς και η προϋπηρεσία όπου κάθε μήνας θα δίνει ένα μόριο.

Για την εγκύκλιο των αναπληρωτών θα ισχύσει η ρύθμιση του πρώην υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου με άνοιγμα των πινάκων από το 2012.  Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας ειπώθηκε ότι όσο γρήγορα και αν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο υπάρχει πίεση χρόνου, που δεν επιτρέπει την εφαρμογή των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου που φέρουν άνοιγμα από το 2010.

Για το πολυνομοσχέδιο ειπώθηκε ότι ισχύουν οι ρυθμίσεις για άνοιγμα των πινάκων από 2010 και έπειτα με παράλληλη προσμέτρηση των δυσπρόσιτων ενώ δεν θα υπάρξει διαχωρισμός γενικής και ειδικής εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τον αριθμό των αναπληρωτών και τα κονδύλια δεν δόθηκε απάντηση και γνωστοποιήθηκε ότι θα υπάρξει σύσκεψη για το όλο θέμα.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ για τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας.

 

Καλόγηρος Βασίλειος