Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας για μόνιμους διορισμούς και βιβλία

Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα σχολικά βιβλία της Γ Λυκείου για το επόμενο σχολικό έτος σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και τη δημοσιογράφο Άννα Ανδριτσάκη.

Τα Αναλυτικά Προγράμματα θα επανεξεταστούν ενώ βασική κατεύθυνση είναι η μείωση του όγκου των πληροφοριών και η εμβάθυνση στην ύλη. Για τις αλλαγές που θα συντελεστούν θα προηγηθεί διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα ώστε να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί.

Για ακόμη μια φορά ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αναζητούνται τρόποι επικοινωνίας των επιστημονικών πεδίων ώστε να διευρυνθούν οι επιλογές των υποψηφίων του 2015-16.

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας τοποθετήθηκε και στο ζήτημα των μόνιμων διορισμών δηλώνοντας ότι πρόθεση είναι η πραγματοποίηση σημαντικού αριθμού μόνιμων διορισμών καθώς και αναπληρωτών. Στη συνέντευξη του κ. Κουράκη δεν έγινε καμιά αναφορά σε διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ και δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες για τον τρόπο πρόσληψης.

Ο αναπληρωτής υπουργός τοποθετήθηκε και για το ζήτημα της διαθεσιμότητας δηλώνοντας ότι στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα ακυρωθεί η διαθεσιμότητα και οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν σε σχολεία, προγράμματα διδασκαλίας ενώ εξετάζονται οι ανάγκες της επόμενης σχολικής χρονιάς ώστε να δοθούν στους εκπαιδευτικούς μόνιμες θέσεις και όχι προσωρινές.