Καθηγητές Γερμανικών: κ.Λοβέρδο η θητεία σας τελειώνει σε δυο εβδομάδες

"Κύριε Λοβέρδο, η θητεία σας δεν αρχίζει τώρα, αλλά τελειώνει σε δυο εβδομάδες!". Έτσι τιτλοφορείται το δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας που εκδόθηκε με αφορμή τη φημολογία περί "ολοκλήρωσης της διαδικασίας σύστασης 3657 θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση" και "έκδοσης σχετικής υπουργικής απόφασης" θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής: 

Η Πανελλήνια Ένωση τονίζει ότι η μόνη διαδικασία που εκκρεμεί, δυο εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των Βουλευτικών Εκλογών, είναι η δημοσιοποίηση των πινάκων με τη μοριοδότηση των περίπου 4.000 αιτούντων μετάταξη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τα αποτελέσματα της εξέτασης των ενστάσεων, όπως εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν επανειλημμένα ζητήσει οι συνδικαλιστικές και επιστημονικές ενώσεις των εκπαιδευτικών και η οργάνωση "ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΣ". 

"Η επόμενη κυβέρνηση που θα εκλέξει ο ελληνικός λαός στις 25.01.2015 θα πρέπει να διαβουλευτεί με την εκπαιδευτική κοινότητα, γεγονός πως οι δύο Υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων των κυβερνήσεων του κ. Σαμαρά (Κ. Αρβανιτόπουλος, Υπουργός ΠΑΙ.Θ έως τον Ιούνιο του 2014 και Α. Λοβέρδος, Υπουργός ΠΑΙ.Θ από τον Ιούνιο του 2014 έως σήμερα) συστηματικά απέφευγαν, με στόχο να διαφυλαχθεί το κύρος του εκπαιδευτικού κόσμου και η αξιοπιστία των υπηρεσιακών μεταβολών" τονίζει η ΠΕΚΑΓΕΠΕ. 

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας καλεί τον υπουργό Παιδείας να εγγυηθεί προσωπικά πως δεν θα καταστραφεί κανένα από τα στοιχεία της υπόθεσης και ολόκληρος ο φάκελος, με τη μοριοδότηση και τις 1.900 ενστάσεις, θα περιέλθει στα χέρια του επόμενου Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τέλος αναμένει την έγγραφη απάντησή του υπουργό στο συγκεκριμένο ζήτημα για την Πέλλα, που έθεσε η Ένωση με το υπ’ αριθμ. 85/7-01-2014 έγγραφό της. 

Με χθεσινό μας άρθρο αναδείξαμε τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις υποχρεωτικές μετατάξεις που οφείλονται στην έλλειψη διαφάνειας. 

Καλόγηρος Βασίλειος