Καταιγισμός σχολίων για άρθρα που αφορούν προσλήψεις εκπαιδευτικών

Καταιγισμό σχολίων είχαμε στο σχέδιο νόμου για την Ειδική Εκπαίδευση καθώς έφθασαν τα 3.565 επί της Διαβούλευσης. Τα περισσότερα εξ αυτών αφορούσαν το άρθρο για τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής με 555 σχόλια γεγονός που αποδεικνύει την αγωνία των εκπαιδευτικών που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στην Ειδική Αγωγή για τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο είχε δοθεί για πρώτη φορά σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και είχε συγκεντρώσει 4.881 σχόλια, με τα 1.055 να αφορούν τους αναπληρωτές.

Γενικά άρθρα που έχουν σχέση με προσλήψεις αναπληρωτών, μόνιμους διορισμούς και τα οποία φέρνουν αλλαγές είναι πολυσχολιασμένα.  Το σχέδιο νόμου της κα Διαμαντοπούλου για τις υπηρεσιακές μεταβολές του εκπαιδευτικού προσωπικού και ιδίως το άρθρο που αφορούσε το σύστημα πρόσληψης είχε δεχτεί 2.516 σχόλια.

Οι αλλαγές που φέρνουν τα άρθρα των νομοσχεδίων έχουν επιπτώσεις στον εργασιακό βίο των εκπαιδευτικών και το εργασιακό τους μέλλον. Ας μη ξεχνάμε ότι περίπου 70.000 εκπαιδευτικοί είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών ελπίζοντας για μια θέση εργασίας στο δημόσιο σχολείο.

 

ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

1.       ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

4.881

2.       ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

3.812

3.       ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

3.565

4.       ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

3.540

Βασίλης Καλόγηρος