Ποια έγγραφα απαιτούνται για τα οδοιπορικά των αναπληρωτών

Οδοιπορικά δικαιούνται οι αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, όπως έχει γράψει το news.gr.

Το υπουργείο Παιδείας έχει εκδώσει Οδηγό Υλοποίησης όπου ανάμεσα στα όσα παρουσιάζονται γίνεται αναφορά και στα παραστατικά που απαιτούνται για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκκαθάριση των οδοιπορικών των εκπαιδευτικών, που διατίθενται σε άλλη σχολική μονάδα για συμπλήρωση ωραρίου, θα πρέπει να φυλάσσονται στο αρχείο της Διεύθυνσης τα ακόλουθα παραστατικά: (Σημειώνεται ότι καταργείται η ωριαία αποζημίωση από 01-11-2011, με την υπ΄αριθμ. Πρωτ. 2/41412/0022/24-9-2012 του Γ.Λ.Κ.).

1. Μηνιαία ατομική κατάσταση οδοιπορικών εξόδων κάθε εκπαιδευτικού από το ΟΠΣΔ, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από το διευθυντή και τον καταχωριστή σε κάθε σελίδα.

2. Μηνιαία συγκεντρωτική κατάσταση οδοιπορικών εξόδων από το ΟΠΣΔ, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από το διευθυντή και τον καταχωριστή σε κάθε σελίδα.

3. Κατάσταση αποζημίωσης οδοιπορικών από το από το ΟΠΣΔ, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από το διευθυντή και τον καταχωριστή σε κάθε σελίδα.

4. Πρωτότυπο ή ακριβές αντίγραφο της απόφασης του αρμοδίου οργάνου (ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ) για την τοποθέτηση και διάθεση των εκπαιδευτικών.

5. Παρουσιολόγια των σχολικών μονάδων στις οποίες διατίθεται ο εκπαιδευτικός.

6. Υπεύθυνη δήλωση για τον τόπο κατοικίας του εκπαιδευτικού κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους που απασχολείται στο πλαίσιο του έργου.

7. Βεβαιώσεις χιλιομετρικής απόστασης από τον αρμόδιο Φορέα (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της οικείας Περιφερειακής Ενότητας) μεταξύ Σχολείου Τοποθέτησης και Σχολείου Διάθεσης.

8. Υπεύθυνη δήλωση μετακίνησης του εκπαιδευτικού, στην οποία να αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος καθώς και ο αριθμός της άδειας οδήγησης του ιδίου (για τους μετακινούμενους με ιδιόκτητο μεταφορικό μέσο - δικό τους ή των συζύγων τους αποκλειστικά).

9. Φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

10. Φωτοτυπία της άδειας οδήγησης του μετακινούμενου.

11. Αποδείξεις διοδίων σε περίπτωση όπου υπάρχουν στη διαδρομή.

12. Πρωτότυπα εισιτήρια και αποδείξεις είσπραξης/πληρωμής των εισιτηρίων (για τους μετακινούμενους με συγκοινωνιακά μέσα).

13. Οποιοδήποτε άλλο παραστατικό που απαιτείται από την κείμενη νομοθεσία.

Για τα παραστατικά που δηλώνονται στις Υπεύθυνες Δηλώσεις (6 και 8) θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι και θα αναζητούνται αντίγραφα των παραστατικών (φωτοτυπία άδειας κυκλοφορίας, διπλώματος οδήγησης και άλλα έγγραφα).

Επισημαίνεται ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παραμένουν στο σχολείο τοποθέτησης και κατά συνέπεια να μην υπολογίζονται οδοιπορικά έξοδα για το διάστημα από τη λήξη των μαθημάτων μέχρι τη λήξη της σύμβασης.

Καλόγηρος Βασίλειος