Με επίσχεση εργασίας απειλούν αν δεν πληρωθούν οι αναπληρωτές

Και όμως υπάρχουν αναπληρωτές που βαδίζουν στον 3ο μήνα εργασίας και δεν έχουν πληρωθεί. Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ. Αττικής « Κώστας Σωτηρίου» πρόκειται για αναπληρωτές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) που στην Αν. Αττική δεν έχουν πληρωθεί! 

Σύμφωνα με το Σύλλογο η διοίκηση στην Αν. Αττική επικαλείται καθυστερήσεις στην τράπεζα για τον νέο λογαριασμό και άλλα διαδικαστικά και δεν απαντάει πως άλλες δ/νσεις πλήρωσαν από την προηγούμενη εβδομάδα. «Αλήθεια ποια παρέμβαση έκανε προς την τράπεζα ώστε να επισπεύσει τις διαδικασίες , αν αυτό είναι το πρόβλημα ; Τελικά επιβεβαιώνεται ότι ο μόνος που πληρώνει τόσο τις αλχημείες με τις κάθε είδους διαφορετικές προσλήψεις από το Υπουργείο για να επιβληθεί η πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για τις περικοπές εκπαιδευτικών αλλά και τις καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες της δ/νσης Αν. Αττικής είναι οι αναπληρωτές που αδυνατούν να πληρωθούν και να καλύψουν τις ανάγκες τους» αναφέρει ο Σύλλογος. 

Ο Σύλλογος καλεί  όλους τους αναπληρωτές του ΠΔΕ την Τρίτη 18/11, στις 2μμ στη δ/νση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αν μέχρι τότε δεν υπάρξει νεότερο για την άμεση πληρωμή τους θα ενημερώσει τους αναπληρωτές για να αποφασίσουν όλοι μαζί το χρόνο εκδήλωσης επίσχεσης εργασίας. 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του.

Καλόγηρος Βασίλειος