Διαμαρτυρία στα Προπύλαια για τη βία στη Νομική

Ηρεμία επικρατεί από τις 12:20 της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου και μετά έξω από τη Νομική Σχολή, στην οδό Ακαδημίας, ύστερα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί, όταν περίπου 30-40 φοιτητές επιχείρησαν να μπουν στη σχολή καθώς οι πόρτες ήταν κλειστές από το βράδυ της Τετάρτης, στο πλαίσιο των μέτρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στην είσοδο υπήρχε διμοιρία των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τους φοιτητές που είναι συγκεντρωμένοι έξω από τη Νομική, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και βίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο φοιτητές.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησαν από τις 12:30 της Πέμπτης στα Προπύλαια περίπου 200 φοιτητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν, νωρίτερα το πρωί, έξω από το κτίριο της Νομικής,

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι δύο συνάδελφοί τους δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

"Από τα τανκς του '73, στα ΜΑΤ του Φορτσάκη, οι μέρες αφθονίας σας είναι μετρημένες", γράφει πανό που κρατούν μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡΕΝ (Αριστερή Ενότητα), η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Νομική έκλεισε με απόφαση των πρυτανικών αρχών, ενώ κλειστό είναι και το κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ όπου αναβλήθηκε η ορκωμοσία των αποφοίτων μαθηματικών που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Πέριξ των κτιρίων έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις. 

Ο γιος του δολοφονημένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, Διονύσης, σε δηλώσεις του έξω από τη Νομική καταδίκασε την αστυνομική βία, όπως είπε, και δήλωσε τη συμπαράστασή του στους τραυματισμένους φοιτητές.

Οι νεαροί διαδηλωτές παραμένουν έξω από τη σχολή, φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών και της Πρυτανείας, ενώ η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή.

Η κυκλοφορία στην οδό Ακαδημίας διεξάγεται κανονικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ