Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια χωρίς άδεια

Ερώτηση για την ύπαρξη ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, που δεν διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας και δεν τηρούν τους στοιχειώδεις όρους ασφάλειας κατέθεσαν δέκα  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (κ.κ. Αμανατίδης, Κουράκης, Πάντζας, Κριτσωτάκης και άλλοι).

Στην ερώτησή τους αναφέρθηκαν και στην επίσημη καταγγελία της ΟΙΕΛΕ, όπου γίνεται αναφορά σε δύο Εκπαιδευτήρια, 1 στη Διεύθυνση ΔΕ Ανατολικής Αττικής και 1 στην Δ.Ε. Ιωαννίνων, καταγγελία η οποία στάλθηκε και στο ΥΠΑΙΘ.

Επίσης, σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε η ΟΙΕΛΕ, υπάρχουν τρία ακόμη ιδιωτικά σχολεία, ένα στη Βόρεια Αττική και δύο στην Πελοπόννησο, που έχουν σοβαρό ζήτημα συμπληρωματικής αδειοδότησης και εκδίδουν τίτλους σπουδών.

Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει το ΥΠΑΙΘ, ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η νομιμότητα των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που λειτουργούν χωρίς άδεια καθώς και το τι έχει πράξει το ΥΠΑΙΘ από τις 31/8/14 για τα ιδιωτικά σχολεία που συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια εκδίδοντας παράνομους τίτλους, εξαπατώντας τους γονείς που πληρώνουν δίδακτρα και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών τους.