Φοιτητές στο γραφείο του Φορτσάκη – Τους ζήτησε να φύγουν!

Οι φοιτητές είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης αρκετά έντονη συνομιλία με τον Πρύτανη του Ιδρύματος Θεόδωρο Φορτσάκη για να συζητήσουν το θέμα ανάθεσης της ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κι ενώ η ένταση παραμένει στο Ίδρυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, που βρέθηκε εκεί, οι φοιτητές μπήκαν στο γραφείο του κ. Φορτσάκη χωρίς την άδειά του. Οι φοιτητές, από την πλευρά τους, αντιτείνουν ότι είχαν πάρει τη συγκατάθεσή του για να σχηματίσουν αντιπροσωπεία τους ώστε να τον δουν.

Σε έναν έντονο διάλογο, οι φοιτητές ζητούν να είναι παρόντες στη συνεδρίαση της Συγκλήτου με τον Πρύτανη του Ιδρύματος να αρνείται την παρουσία τους εκεί και να τους ζητά να αποχωρήσουν από το γραφείο του.

Οι φοιτητές αποχώρησαν μετά τις 13:20 της Τετάρτης από το γραφείο του Πρύτανη.

Ο ίδιος ο Θεόδωρος Φορτσάκης περιέγραψε το περιστατικό ως εξής: " Υπήρξε μια εισβολή φοιτητών στο γραφείο μου χωρίς την άδειά μου, οι οποίοι με περιστοίχισαν και εξέφρασαν τα αιτήματά τους. Η πρυτανική αρχή είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο, αλλά ο διάλογος προϋποθέτει ηρεμία, ευγένεια, διαλλακτικότητα και προϋποθέτει επίσης ότι και από τις δύο πλευρές υπάρχουν αντιπρόσωποι που είναι ίσοι στον αριθμό και λίγοι στον αριθμό, διαφορετικά δεν έχουμε διάλογο, έχουμε οχλοκρατία. Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, περιμένουμε τους φοιτητικούς συλλόγους να έρθουν με εκπροσώπους, όχι όλοι μαζί, χωρίς βία και ύβρεις, και είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα, υπό τον όρο όμως ότι θα έχουμε αυτό το δημοκρατικό πλαίσιο". 

Η αναταραχή στο ΕΚΠΑ ξεκίνησε μετά την πρόθεση του κ. Φορτσάκη για έλεγχο των εισερχομένων στα Προπύλαια από μέλη εταιρείας security.