Αγιασμός στα σχολεία με φόντο τα 12.000 κενά

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας, την ώρα που τα κενά στα σχολεία έχουν φτάσει σε αριθμό ρεκόρ. Σύμφωνα με καταγγελίες των συνδικαλιστικών φορέων των καθηγητών μόνο στα δημοτικά σχολεία τα κενά ανέρχονται σε 9.000, ενώ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανέρχονται σε 3.000. Την ίδια ώρα το υπουργείο κάνει λόγο για περίπου 500 κενές θέσεις.

Για χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας στα δημοτικά σχολεία κάνουν λόγο οι δάσκαλοι σε περίπτωση που δεν καλυφθούν τα κενά με τον διορισμό 9.000 εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν χθες στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΟ, τα λειτουργικά κενά σε δασκάλους ανέρχονται σε 5.681. Σε αυτό τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται οι ανάγκες των σχολείων ΕΑΕΠ (ολοήμερα σχολεία με διερευμενο πρόγραμμα), σε ειδικότητες, όπου θα χρειαστούν ακόμη περίπου 3.000 δάσκαλοι.

Αναφορικά με τα 3.000 κενά σε γυμνάσια και λύκεια η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι σε αυτά «δεν υπολογίζονται οι ανάγκες σε ειδικότητες στα Επαγγελματικά Λυκείων που δεν έχουν ακόμη συγκροτηθεί τα τμήματα ειδικότητας καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις στα γενικά Λύκεια όπου τα αποτελέσματα των μετεξεταστέων της Α΄ Λυκείου αναμένονται».

Την ίδια ώρα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε χθεσινή συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς φορείς των δασκάλων δεσμεύθηκε ότι όλα θα έχουν ομαλοποιηθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, χωρίς κανένας εκπαιδευτικός να υπερβαίνει το ωράριο που του αντιστοιχεί.