Κενό στο νόμο ως προς τον τόπο μετεγγραφής φοιτητών

"Υπάρχει κενό στο νόμο για τις μεταγραφές όταν μένει αλλού η οικογένεια, αλλού σπουδάζει το ένα παιδί και αλλού επιτυγχάνει το δεύτερο παιδί.

Ο τόπος της μετεγγραφής σε αυτές τις περιπτώσεις θα καθοριστεί με Υπουργική Απόφαση η οποία θα εκδοθεί εντός λίγων εβδομάδων και θα αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες των μετεγγραφών", τόνισε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση για τα κενά 3.000 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας σημείωσε: "Υπάρχουν 3.000 κενά, τα οποία θα καλυφθούν με 500 λιγότερες αποσπάσεις και με παράλληλες αναθέσεις. Θα είμαστε έτοιμοι αρχές Σεπτεμβρίου για να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα στις 11 Σεπτεμβρίου. Αυτές οι 3.000 θέσεις είναι κενό που καλύπτεται. Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης γιατί κατ’ εξαίρεση πήραμε 3.000 περισσότερους αναπληρωτές.

Του χρόνου το σύστημα με την αναπλήρωση πεθαίνει. Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν το Σεπτέμβριο του 2015 αν δεν ανατραπεί το 1/10. Του χρόνου οι πηγές χρηματοδότησης των αναπληρώσεων μειώνονται κατά το ήμισυ. Πρέπει να γίνει η κατάργηση του 1/10 και διαγωνισμός του ΑΣΕΠ".

Για το θέμα των "λιμναζόντων φοιτητών", ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος τονίζοντας: "Δε μου έχουν καταθέσει μία σαφή πρόταση που να περιλαμβάνει ευνοϊκή διάταξη για τους "λιμνάζοντες φοιτητές" οι οποίοι έφτασαν κοντά στην πηγή για να πάρουν το πτυχίο τους".