Ποιοι υποψήφιοι κρίθηκαν κατάλληλοι για τις στρατιωτικές σχολές

Στο ρυθμό της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων κινείται το Υπουργείο Παιδείας. Οι βάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας, αναμένεται να ανακοινωθούν την εβδομάδα που έρχεται (25-29/8), με πιθανότερη ημερομηνία την 27η Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή χρονιά έχει ιδιαιτερότητες συγκριτικά με την προηγούμενη, καθώς έχει καταργηθεί ο επιπρόσθετος αριθμός εισακτέων που δινόταν στους υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών, ενώ οι ελεύθερες μετεγγραφές πιθανόν να οδήγησαν πολλούς υποψηφίους στη δήλωση τμημάτων της περιφέρειας που δίνουν το δικαίωμα μετεγγραφής.

Σήμερα το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα στοιχεία των υποψηφίων που κρίθηκαν κατάλληλοι – ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Σχολών, των Σχολών των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα http://exams.it.minedu.gov.gr/abilities. Οι υποψήφιοι της Γενικής Σειράς ή των Ειδικών Κατηγοριών μπορούν να ενημερωθούν για την καταλληλότητα – ικανότητά τους πληκτρολογώντας στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα τέσσερα πρώτα αρχικά γράμματα των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο) με κεφαλαία.

Διευκρινίζεται ότι για κάθε υποψήφιο θα αναφέρονται μόνο οι Σχολές εκείνες για τις οποίες έχει κριθεί κατάλληλος-ικανός στις προκαταρκτικές εξετάσεις (υγειονομικές, ψυχοτεχνικές, αθλητικές δοκιμασίες κλπ).

Για τυχόν διευκρινίσεις σχετικά με τα αναφερόμενα στοιχεία οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210-3443557, 210-3443056, το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014.