Λοβέρδος: Από το 2007 ήξεραν οι λιμνάζοντες φοιτητές τι θα γίνει

“Σας εξηγώ τι ορίζει ο νόμος. Ο νόμος ψηφίστηκε το 2011, η προειδοποίηση είχε γίνει από το 2007, όλοι όσοι ήταν στα πανεπιστήμια και δεν έπαιρναν τα πτυχία τους ήξεραν από το 2007, δηλαδή εδώ και 7 χρόνια, ότι κάτι θα γίνει”. Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Παιδείας στο ΒΗΜΑ FM, τονίζοντας ότι ο νόμος του 2011 όρισε ότι στις 31 Αυγούστου οι παλιοί φοιτητές, και συγκεκριμένα αυτοί που έχουν σε σχολές 4ετούς κύκλου από το 2003, 5ετούς κύκλου από το 2001 και 6ετούς κύκλου όπως η ιατρική από το 1999 και πριν, διαγράφονται.

Για την απουσία των οργανισμών οι οποίοι είναι αρμόδιοι για να καθορίσουν τα σχετικά με τις διαγραφές, ο κ. Λοβέρδος έριξε την ευθύνη στα ιδρύματα που δεν ολοκλήρωσαν αυτή την προϋπόθεση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι “οργανισμοί δεν υπάρχουν, θα υπάρξουν, ελπίζουμε, θα κατατεθούν στο Συμβούλιο Επικρατείας δηλαδή το Νοέμβριο του 2014, αλλά πάντως τώρα 31/8 δεν υπάρχουν οργανισμοί που να ρυθμίζουν με τον άλφα ή το βήτα τρόπο και δεν είναι το υπουργείο Παιδείας και οι υπουργοί που ήταν εδώ που ευθύνονται, τα ιδρύματα ευθύνονται που δεν ολοκλήρωσαν αυτή την υποχρέωσή τους. Άρα εμείς δεν έχουμε νομοθετικά καμία δυνατότητα, πηγαίνουμε με την 31/8 καταληκτική ημερομηνία του νόμου, δεν έχω καμία λεγκαλιστική διάθεση, δεν είμαι νομικιστής να λέω, αφού ο νόμος έτσι το λέει, έτσι πρέπει να κάνουμε, ας εφαρμοστεί ο νόμος κι ας καταστραφεί ο κόσμος, δεν έχω τέτοια προσέγγιση”.

Ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι οι “λιμνάζοντες φοιτητές” διαστρεβλώνουν τον αριθμό των φοιτητών και τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει πραγματική εικόνα του φοιτητικού δυναμικού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “οφείλω να σας πω ότι στην εβδομαδιαία συνάντηση που έχουμε με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ μου έχουν θέσει κάποια τέτοια προβλήματα, κάποιες προτάσεις περίπου σαν κι αυτές που μου λέτε, αλλά χωρίς ακόμα αυτές από την πλευρά τους να έχουν πάρει συγκεκριμένη μορφή, περιμένω αυτή την εβδομάδα. Επειδή με ρωτάτε αν ανοίγω παράθυρο για κάποιες περιπτώσεις, η απάντηση είναι ότι δεν μπορώ να ανοίξω κανένα παράθυρο αν δεν έχουν διαγραφεί οι λιμνάζοντες”.
Καλόγηρος Βασίλειος