Νέες πανεπιστημιακές σχολές στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων

Δύο νέες πανεπιστημιακές σχολές στη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων  σε Κρήτη και Ρόδο αναμένεται να ιδρύσει το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Λοβέρδου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. 

Ο Υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι δεν θα πρόκειται για μεταπτυχιακά αλλά για προπτυχιακά προγράμματα σπουδών ενώ τόνισε ότι επιλέχθηκαν τα δυο αυτά νησιά καθώς αποτελούν παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς με στόχο να εκλύσουν αλλοδαπούς φοιτητές. Τα μαθήματα θα προσφέρονται στην  αγγλική γλώσσα ενώ θα απαιτούνται δίδακτρα.

Για την επιλογή της Ρόδου και της Κρήτης ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «πήγαμε σε αυτά τα δυο νησιά γιατί πρώτον έχουν ονόματα που είναι βέβαιο ότι θα φέρουν φοιτητές από όλο τον πλανήτη. Δεύτερον, γιατί μας διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν οι εγκαταστάσεις. Το πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου το λέει ρητά και απερίφραστα κι εσείς νομίζω επιβεβαιώνετε ότι το νησί της Ρόδου έχει αυτές τις δυνατότητες. Αυτός είναι τρόπος αυτοχρηματοδότησης». 

Ο Υπουργός Παιδείας απάντησε και σε αυτούς που πιθανόν να τον κατηγορήσουν ότι ιδιωτικοποιεί την εκπαίδευση λέγοντας χαρακτηριστικά «Θα μου πουν τώρα ότι ιδιωτικοποιούμε την εκπαίδευση  με την κυρία Κεφαλογιάννη που το αποφασίσαμε; Το επιχείρημα είναι αόριστο και ύποπτο. Καθόλου δεν την ιδιωτικοποιούμε, είναι μία μορφή τα πανεπιστήμια να βρουν πόρους. Όπως επίσης η απελευθέρωση των ΕΛΚΕ. Είτε είναι ερευνητικό κέντρο ιδιωτικού δικαίου είτε είναι ερευνητικό κέντρο δημοσίου δικαίου, αλλά που έχει ΕΛΚΕ είτε είναι πανεπιστήμιο είτε είναι ΤΕΙ αυτή η ΕΛΚΕ είναι εκτός ενιαίας αρχής πληρωμών και με το σχέδιο νόμου για την έρευνα και την τεχνολογία διευκολύνουμε και την καθημερινή τους λειτουργία. Μας λένε ότι αυτά είναι μορφή ιδιωτικοποίησης».