Μηχανογραφικό: Τελευταία ημέρα υποβολής – Ανησυχία για υπερφόρτωση

Σήμερα λήγει η διορία για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου και στο Υπουργείο Παιδείας υπάρχει ανησυχία για υπερφόρτωση του συστήματος, καθώς πολλοί υποψήφιοι έχουν καθυστερήσει να υποβάλουν τα δελτία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας, είχαν κατατεθεί ηλεκτρονικά στη σχετική θύρα του site του Υπουργείου Παιδείας, ελάχιστα μηχανογραφικά.

Περίπου 37.000 μηχανογραφικά είχαν οριστικοποιηθεί έως 10/7. Στο Υπουργείο Παιδείας επικρατεί ανησυχία καθώς δεν έχουν οριστικοποιηθεί περισσότερα από 60-70.000 μηχανογραφικά και αναμένεται οι περισσότεροι υποψήφιοι να σπεύσουν τις τελευταίες μέρες για οριστικοποίηση προκαλώντας ενδεχομένως προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων έχουν ήδη οριστικοποιήσει τα μηχανογραφικά δελτία τους χάρη και στην συνεισφορά των καθηγητών των Λυκείων, τα οποία παρέμειναν ανοικτά για αρκετές ημέρες, προκειμένου να βοηθήσουν τους μαθητές.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι έως τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας είχε υποβληθεί μικρός αριθμός μηχανογραφικών, γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία του υπουργείου ως προς την αντοχή του συστήματος να υποδεχθεί μεγάλο όγκο μηχανογραφικών μέσα σε λίγες ημέρες.

Η διαδικασία, ωστόσο, εξελίχθηκε απρόσκοπτα και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα, έως το βράδυ της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι αποδεικτικό της οριστικοποίησης του Μηχανογραφικού Δελτίου είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου, ο οποίος θα πρέπει να φαίνεται πάνω στην πρώτη σελίδα του οριστικοποιημένου Μηχανογραφικού Δελτίου.

Διαβάστε ακόμη: Τα κρυμμένα μυστικά των σχολών του Μηχανογραφικού