Μέσω myschool τα κενά για τις μεταθέσεις

Σειρά ζητημάτων έθεσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, όπως η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η αυξανόμενη ανεργία των εκπαιδευτικών, η αναστάτωση που έχει προκαλέσει η αξιολόγηση και άλλα για τα οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της δεν υπήρξε κάποια απάντηση, ούτε δέσμευση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. 

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, η πολιτική ηγεσία εξέφρασε  μόνο τη διάθεση για εύρεση κοινού τόπου επικοινωνίας και συνεργασίας ενώ από της σημαντικές ειδήσεις που βγήκαν ήταν η κατάθεση του νομοσχεδίου της ειδικής αγωγής εντός των ημερών καθώς και το γεγονός ότι οι μεταθέσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Οι αποσπάσεις, για τις οποίες όπως έχει γράψει το news.gr ξεκίνησε η πενθήμερη προθεσμία των αιτήσεων, αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 30 Αυγούστου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr  μέσα από τη συνάντηση της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία  φαίνεται να βγήκε η πληροφορία ότι τα κενά για τις μεταθέσεις θα προσδιοριστούν από το myschool  και όχι από τα γραφεία. ενώ μπορεί να δεχθούν μια μικρή απόκλιση που δε θα ξεπερνάει το 5%. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφέρθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

 • Στην υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης και στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες
 • Στην καθυστέρηση της υλοποίησης των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις – αποσπάσεις)
 • Στις αδικίες που έχουν δημιουργήσει στους συναδέλφους των Ειδικοτήτων που υπηρετούν στην Π.Ε., οι μετατάξεις που υλοποιήθηκαν με τρόπο αιφνιδιαστικό στην τρέχουσα  σχολική χρονιά με τη μεταφορά χιλιάδων συναδέλφων από την Π.Ε. στην Δ.Ε.
 • Στη συνεχιζόμενη οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών
 • Στην αναστάτωση που έχει προκαλέσει στον εκπαιδευτικό κόσμο η προωθούμενη αξιολόγηση – χειραγώγηση που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς
 • Στη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία - αδιοριστία των εκπαιδευτικών. Δεν έχουν προβλεφθεί για τη σχολική χρονιά 2014-2015 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και οι ελάχιστες διαθέσιμες πιστώσεις για διορισμό αναπληρωτών δεν επαρκούν  για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται λόγω της συνταξιοδότησης χιλιάδων εκπαιδευτικών. Για μια ακόμη φορά διακυβεύεται η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 • Στην απουσία διορισμών στην Ειδική Αγωγή
 • Στη μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από το 2010 μέχρι σήμερα
 • Στις άδικες διώξεις εκπαιδευτικών λόγω του νέου πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων
 • Στην απουσία αποσπάσεων εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των σχολείων του εξωτερικού
 • Στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Προσχολική Αγωγή.

 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δήλωσε  ότι ενημερώνεται  και θα είναι σε θέση να απαντήσει  αμέσως μετά την 83η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. σε συνάντηση που θα καθοριστεί.  

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τον κλάδο σε επαγρύπνηση και συσπείρωση. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, πιέζουν και απαιτούν λύσεις. Καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να τις δώσει άμεσα γιατί το Δημόσιο Σχολείο και οι εκπαιδευτικοί αξίζουν περισσότερα.

 

Καλόγηρος Βασίλειος

Παρακαλούμε περιμένετε ...