Πώς θα είναι τα θέματα των εξετάσεων της Α’ λυκείου

Μια γεύση από τη μορφή που θα έχουν τα θέματα στην Α τάξη του λυκείου μπορούν να έχουν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής απέστειλε οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκρότηση της Τράπεζας Θεμάτων και μέσα σε αυτές υπάρχουν ενδεικτικά παραδείγματα ολοκληρωμένων διαγωνισμάτων.

Οι οδηγίες και τα διαγωνίσματα αφορούν τα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα και έχουν αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας. Επιλέγοντας κανείς το σύνδεσμο κάθε μαθήματος μεταβαίνει στις οδηγίες στις οποίες περιέχονται παραδείγματα θεμάτων:

1. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

2. ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

3. ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

4. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

5. ΦΥΣΙΚΗ

6. ΧΗΜΕΙΑ

7. ΒΙΟΛΟΓΙΑ

8. ΙΣΤΟΡΙΑ

9. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

10. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

11. ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Τα θέματα που θα στείλουν οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογηθούν από τις Επιστημονικές Επιτροπές του ΙΕΠ και εφόσον εγκριθούν από την Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή θα ενταχθούν στην Τράπεζα Θεμάτων Εξετάσεων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας.

Οι εκπαιδευτικοί των οποίων θέμα ή θέματα θα εγκριθούν από την Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή για να ενταχθούν στην Τράπεζα Θεμάτων, θα λάβουν ηλεκτρονικά (και μόνο) Βεβαίωση ότι θέμα ή θέματά τους θα ενταχθούν στην Τράπεζα Θεμάτων.

Καλόγηρος Βασίλειος

Παρακαλούμε περιμένετε ...