Η γεωμετρία στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα;

Ανοιχτό άφησε το Υπουργείο Παιδείας το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί το μάθημα της Γεωμετρίας στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα  από το σχολικό έτος 2015-2016. Ο κ. Αρβανιτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ κ. Καλογιάννη  αναφέρει ότι για το 2014-15 οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα ΑΕΙ-ΤΕΙ θα διεξαχθούν με το υπάρχον σύστημα και ως εκ τούτου δεν προβλέπεται αλλαγή στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Ωστόσο κατά την αναμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών του Λυκείου, η οποία ήδη δρομολογείται , θα εξετασθεί από τις επιστημονικές επιτροπές που θα συγκροτηθούν για το σκοπό αυτό, αν στα Μαθηματικά της Γ Λυκείου θα συμπεριλαμβάνεται και η Γεωμετρία και θα είναι μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο.

Σε περίπτωση που η επιτροπή συμπεριλάβει το μάθημα της Γεωμετρίας στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα αυτό θα γίνει από το 2015-2016 οπότε και θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα εισαγωγής. Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι η διδασκαλία της Γεωμετρίας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει μια ισχυρή παράδοση ενώ η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στις οποίες διδάσκεται η Ευκλείδεια Γεωμετρίαως μάθημα γενικής παιδείας στην Α και Β τάξη του Λυκείου.

Καλόγηρος Βασίλειος