Έξω από το υπ. Παιδείας την Παρασκευή οι δάσκαλοι

Νέα διαδήλωση έξω από το υπουργείο Παιδείας έχει προγραμματίσει για την Παρασκευή 21 Μαρτίου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την αξιολόγησή τους, εκτιμώντας, ότι "απέτυχε παταγωδώς η επιχείρηση έναρξής τους το περασμένο Σάββατο", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι εκπαιδευτικοί τάσσονται ακόμη και ενάντια στα σεμινάρια που έχουν να κάνουν με την εκμάθηση του τρόπου αξιολόγησης.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, η ΔΟΕ αναφέρει ότι "η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιστράτευσε πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ για να αντιμετωπίσει τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς. Δακρυγόνα και βία χρησιμοποιήθηκαν σε αφθονία, για μια ακόμη φορά, ως "εργαλεία" για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής".

Η ΔΟΕ εκτιμά ότι "η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών εκπαίδευσης δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο σεμινάριο" και αναφέρει ότι υπήρξαν και στελέχη που έφθασαν μέχρι τους συγκεντρωμένους για να δηλώσουν ότι "επιλέγουν να μην είναι παρόντες στα σεμινάρια".

"Οι μόλις 62 παρόντες (από τους 160 που κλήθηκαν να συμμετέχουν) που καταδέχτηκαν να παρακολουθήσουν το ακυρωμένο σεμινάριο της βίας και της ντροπής είναι κόλαφος για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου", αναφέρει η ανακοίνωση.