Τι λένε οι φοιτητές για τη… σωτηρία του εξαμήνου;

Μπορεί ο Υπουργός Παιδείας να άφησε "ανοιχτό παράθυρο" για τη διάσωση του εξαμήνου, αφού αν γίνουν μαθήματα και μέσα στο καλοκαίρι μπορεί το ακαδημαϊκό έτος να ολοκληρωθεί στις 30 Ιουλίου, δε φαίνεται όμως να έχουν την ίδια άποψη πολλοί φοιτητές.

Σε ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω του Facebook, την οποία πραγματοποίησε ο αναπληρωτής καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χατζής και συμμετείχαν 1.819 φοιτητές, το 57% δήλωσε ότι επιθυμεί να χαθεί το εξάμηνο.  Αντίθετα μόνο το 22% δήλωσε ότι επιθυμεί να σωθεί ενώ το 18% δήλωσε ότι δεν ξέρει τι είναι καλύτερο ή χειρότερο.

Πολλοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να χαθεί προβάλλουν ως επιχείρημα ότι οι αναπληρώσεις και ο "αγώνας δρόμου", στον οποίο θα επιδοθούν φοιτητές και καθηγητές θα λειτουργήσει τελικά εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας αφού πιθανόν τα μαθήματα να μη διδάσκονται αναλυτικά και γενικότερα θα υπάρξει προχειρότητα στην όλη διαδικασία.

Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι φοιτητές που το καλοκαίρι εργάζονται και αν το ακαδημαϊκό έτος παραταθεί μέχρι και τις 30 Ιουλίου δεν θα  καταφέρουν να εργαστούν και να συγκεντρώσουν χρήματα για τις σπουδές τους. Ο αριθμός των ατόμων που επιθυμούν να χαθεί το εξάμηνο φθάνει τους 1038.

Φυσικά υπάρχουν και 393 που δήλωσαν ότι το εξάμηνο θέλουν να σωθεί καθώς δεν επιθυμούν να χάσουν 6 μήνες από τις σπουδές τους με ότι φυσικά αυτό συνεπάγεται στο οικονομικό κομμάτι.
 
Επίσης, υπάρχουν και 342 άτομα που είναι σε δίλημμα καθώς υποστήριξαν ότι δεν ξέρουν τι είναι τελικά καλύτερο ή χειρότερο. Πιθανόν η μερίδα αυτή να σκέπτεται από τη μια ότι οι σπουδές τους θα παραταθούν κατά ένα εξάμηνο, αν χαθεί, ενώ αν τελικά το εξάμηνο "σωθεί" ίσως να υπάρξει πίεση, άγχος και η διδασκαλία να είναι "επιφανειακή".

Καλόγηρος Βασίλειος