Νέα 48ωρη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο Μετσόβιο

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Παιδεία και το θερμόμετρο ανεβαίνει, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι στα δύο μεγαλύτερα Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, δεν φαίνεται να κάνουν πίσω.

Την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, αν και οι μισές και πλέον σχολές είναι ήδη ανοιχτές και γίνονται μαθήματα.

Η συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησε μετά τις 13:30 της Δευτέρας, όπου έχει δημιουργηθεί ρήγμα μεταξύ εκείνων που θέλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους και όσων συνεχίζουν την περιφρούρηση της απεργίας.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι υπάλληλοι μοιάζουν να είναι χωρισμένοι στα δύο. Πολλοί από αυτούς, ήδη από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου είχαν ήδη προσέλθει κανονικά στις εργασίες τους και τελικά στο τέλος της ημέρας, αποτελούσαν την πλειοψηφία.

Είναι, πάντως, χαρακτηριστικό, ότι όσοι υπάλληλοι εμμένουν στην απεργία, έχουν ανακοινώσει ομάδες περιφρούρησης, πριν ακόμη συγκεντρωθούν για τη συνέλευση και την ψηφοφορία σχετικά με την απεργία.

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει ήδη από την Παρασκευή διαμηνύσει ότι διάλογος δε γίνεται με κλειστά Πανεπιστήμια.