Σφοδρή κριτική στον Πελεγρίνη επειδή πήγε να παίξει θέατρο

Σφοδρή κριτική δέχεται ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, για την επιλογή του να μεταβεί στο Παρίσι και να πρωταγωνιστήσει στη θεατρική παράσταση "Ζιλιέν, Ιουλιανός" το απόγευμα της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου.

Η κριτική εστιάζεται στην επιλογή του να το πράξει τη στιγμή που οι στιγμές για την απώλεια ή όχι του εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι πολύ κρίσιμες.

"Οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές... Όμως λίγο σανίδι και πάθος χρειάζεται το θέατρο. Αυτό προσπάθησα κι εγώ να κάνω σήμερα. Το παν είναι να μη χάσουμε τον εαυτό μας", φέρεται να δήλωσε μετά τη θεατρική παράσταση.

Η εφημερίδα "Τα Νέα" αναφέρει στο φύλλο της Δευτέρας ότι οι θεατές της παράστασης, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο κ. Πελεγρίνης, δεν ξεπερνούσαν τα 60 άτομα.

Η παράσταση "Ζιλιέν, Ιουλιανός" αφορά στο σύνολό της το διάλογο ενός ηθοποιού με τον νεκρό Ιουλιανό. Ο ηθοποιός "μπαίνει και βγαίνει" από το ρόλο του Παραβάτη βυζαντινού αυτοκράτορα.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω ένα βίντεο με τον Θεοδόση Πελεγρίνη σε παλαιότερη παράσταση (Ιούλιος 2013) στο έργο "Ζιλιέν, Ιουλιανός".