Πρώτα τους βράβευσαν και μετά τους έβαλαν σε διαθεσιμότητα

Εκπαιδευτικοί που βρίσκονται μετά από χρόνια διδασκαλίας εκτός σχολικών αιθουσών λόγω της διαθεσιμότητας βραβεύτηκαν στα πλαίσια του θεσμού "Αριστείας" για τις καλές πρακτικές και τις καινοτόμες δράσεις τους στην εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 29/11 στο Υπουργείο Παιδείας μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής εκπαιδευτικών ΔΕ που βρίσκονται στη διαθεσιμότητα έδωσαν το παρόν μέσα και έξω από τον χώρο της εκδήλωσης.

Μάλιστα ένας από τους βραβευθέντες εκπαιδευτικούς για το έτος 2012 ο κ. Σακατζής της ειδικότητας ΠΕ 18.10 (νοσηλευτικής) από το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου ανέβηκε στο βήμα κρατώντας στο ένα του χέρι το βραβείο του Υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου και στο άλλο χέρι το έγγραφο με το οποίο τίθεται στη διαθεσιμότητα.

Ο εν λόγω εκπαιδευτικός έδειξε στο κοινό τα δυο έγγραφα και δήλωσε από το βήμα ότι οι καθηγητές έχουν κατασυκοφαντηθεί από τον πολιτικό κόσμο ενώ τα τηλεοπτικά κανάλια δεν έχουν παρουσιάσει τις θέσεις τους. Ο εκπαιδευτικός χειροκροτήθηκε και τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα συνάδελφοί του άνοιξαν πανό δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Ο κ. Σακατζής είχε αναδειχθεί 27ος το 2012 λαμβάνοντας μέρος στον θεσμό Αριστείας με την έργο «Φοβού τους ξένους» του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου στο οποίο είχε γράψει το σενάριο. Φυσικά ο κ. Σακατζής δεν ήταν ο μόνος εκπαιδευτικός που βρίσκεται στη διαθεσιμότητα και όμως βραβεύτηκε καθώς υπήρχαν και άλλοι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ που διακρίθηκαν για το έργο τους όμως βρίσκονται εκτός σχολικών αιθουσών.

Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών ΔΕ εξέδωσε δελτίο τύπου για το όλο γεγονός στο οποίο τονίζουν ότι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διαθεσιμότητα έδωσαν αποστομωτική απάντηση στις συκοφαντίες και τα ψεύδη του Υπουργείου Παιδείας ενώ παράλληλα καταγγέλλουν τον εμπαιγμό του Υπουργού Παιδείας ο οποίος διατείνεται ότι έχει τακτοποιήσει 1.300 εκπαιδευτικούς.

Επίσης στο κείμενό τους αναφέρεται ότι τόσο ο βραβευμένος κ .Σακατζής όσο και οι κ Κοστιφάκης (Πρόεδρος ΟΛΜΕ) και κ. Κικάκης (Συντονιστική επιτροπή) στις ομιλίες που έκαναν κατήγγειλαν και κατέρριψαν τους ισχυρισμούς του του Υπουργού Παιδείας για δήθεν αναδιάρθρωση της Τεχνικής Εκπαίδευσης, αποκάλυψαν ότι η δική διαθεσιμότητα σχετίζεται με την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και το βίαιο σπρώξιμο των μαθητών στα ιδιωτικά ΙΕΚ. 

Οι εκπαιδευτικοί μέσα από την πίεση και τη διαμαρτυρία τους πέτυχαν να καθοριστεί ραντεβού με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου στις 5 Δεκεμβρίου.

Η Συντονιστική Επιτροπή μέσα από το δελτίο τύπου της ζητά:

  • ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΔΙΑΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 

  • ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ 

  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ 

  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 

  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ

Καλόγηρος Βασίλειος