“Όποιος παρεμποδίσει την είσοδο στα Πανεπιστήμια, θα συλλαμβάνεται”

Αυστηρό μήνυμα αποφασιστικότητας στους διοικητικούς υπαλλήλους στέλνει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι προσανατολίζονται την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου να οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους αναφορικά με τη συνέχιση των απεργιών.

Ο υπουργός ανταπαντά με τη φράση "τα Πανεπιστήμια θα ανοίξουν".

"Οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν μια απεργία που έχει κριθεί παράνομη και δεν έχουν το δικαίωμα να καταπατούν τα δικαιώματα μιας μεγάλης μερίδας φοιτητών και των οικογενειών τους", δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM.

O υπουργός Παιδείας συνέχισε σε ακόμα πιο αυστηρότερους τόνους: "Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι υπάρχουν τρόποι να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους αλλά όχι καταπατώντας των άλλων. Θα εφαρμοστεί ο νόμος. Όποιος παρεμποδίσει την είσοδο στα Πανεπιστήμια, θα συλλαμβάνεται".

Μιλώντας για το ενδεχόμενο της απώλειας εξαμήνου ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι το εξάμηνο "θα σωθεί".

"Ουσιαστικά έχουν χαθεί 3-4 εβδομάδες οι οποίες θα αναπληρωθούν", διευκρίνισε και άφησε ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο της επίταξης, αν και έδειξε εμπιστοσύνη στην κοινή επιθυμία φοιτητών καθηγητών να ανοίξουν επιτέλους τα Ιδρύματα: "Ο νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε επίταξη ή επιστράτευση. Καθηγητές και μαθητές εξέφρασαν τη θέληση να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια από την Τρίτη".

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι «σήμερα βγαίνουν οι πίνακες των υπό διαθεσιμότητα από το ΑΣΕΠ και η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί».

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορεί να σωθεί το εξάμηνο