Οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα των ΕΠΑΛ

Μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις των θεμάτων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας των Επαγγελματικών Λυκείων, στο .PDF έγγραφο παρακάτω με αναλυτική περιγραφή από το news.gr.

Το news.gr, σε συνεργασία με το φροντιστήριο Σύγχρονο σας προσφέρει έναν πλήρη, διαρκώς επικαιροποιημένο οδηγό για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Ολόκληρη η εκφώνηση στη Νεοελληνική Γλώσσα των ΕΠΑΛ

Μερικές αναφορές για τις απαντήσεις:

Το κείμενο, με το οποίο ζητήθηκε από τους μαθητές να ασχοληθούν, πραγματεύεται το σύγχρονο φαινόμενο της έξαρσης της νεανικής κυρίως εγκληματικότητας.

Αρχικά, παρουσιάζονται τα αίτια που την  προκαλούν και αφορούν στην έλλειψη υγιούς οικογενειακού περιβάλλοντος και σωστής διαπαιδαγώγησης, παράλληλα με την ανυπαρξία ηθικών προτύπων που να εμπνέουν τους νέους.

Καταγράφονται επίσης η ύπαρξη ανεργίας, η προβολή της βίας από τα μέσα ενημέρωσης, η κοινωνική περιθωριοποίηση και οι αυξανόμενες ανισότητες. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, που εντοπίζεται αυξημένο στις χώρες της Ευρώπης, προτείνεται η κινητοποίηση των ενηλίκων και η διακοπή προώθησης της βίας στα παιδιά, ταυτόχρονα με την ουσιαστική δραστηριοποίηση των πολιτικών.

Τέλος, απαραίτητη κρίνεται η βελτίωση της λειτουργίας των θεσμών.

Δείτε ακόμη:


Ο πλήρης οδηγός για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις