Ο συντονιστής “Απόστρατος” και τα τηλέφωνα της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η δικαιοσύνη επιχειρεί να εξιχνιάσει την υπόθεση, μετά την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Συγκεκριμένα έχει καταλήξει σε πρόσωπα που μίλησαν το μοιραίο βράδυ τόσο με τον δολοφόνο του 34χρονου όσο και τον "αφεντικό" της Νίκαιας και προφυλακισμένο πλέον, Γιώργο Πατέλη.

Το πρωί της Παρασκεύης μάλιστα, παραδόθηκε στις Αρχές, κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ήταν καταζητούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν αρχικά πρόκειται για απόστρατο αξιωματικό που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο, στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Στην πραγματικότητα όμως “Απόστρατος” ήταν το ψευδώνυμο του συγκεκριμένου προσώπου, όπως αποδείχθηκε εκ' των υστέρων

Από τις καταγραφές τηλεφωνικών κλήσεων, προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο "απόστρατος" μίλησε με το Γιώργο Ρουπακιά, 12 λεπτά πριν και 3 λεπτά μετά το φόνο του Παύλου Φύσσα.

Ο 52χρονος που μετέβη σήμερα στο Εφετείο για να παραδοθεί και στη συνέχεια συνελήφθη από άνδρες της αντιτρομοκρατικής που πήγαν εκεί φαίνεται πως είχε επικοινωνία με τον Γ. Ρουπακιά και με τον Γ. Πατέλη. Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛΑΣ ο δράστης της δολοφονίας δέχεται τηλεφώνημα στις 23:31 από τον "Απόστρατο" και τρία λεπτά αργότερα ο Ρουπακιάς τηλεφωνεί ο ίδιος στον 52χρονο. Στις 00:27 ο 52χρονος – που προφανώς έχει πληροφορηθεί για τη δολοφονία – τηλεφωνεί στον Γ. Ρουπακιά.

Τέσσερις κλήσεις από τον "Απόστρατο" γίνονται όμως και τέσσερις κλήσεις προς τον Γ. Πατέλη με την πρώτη να καταγράφεται στις 23:37 και την τελευταία στις 00:50. Τον έφεδρο εμπλέκουν επίσης στην υπόθεση Φύσσα ένα τηλεφώνημα στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και μια ανώνυμη επιστολή με τον ίδιο παραλήπτη.

Σημαντικός μάρτυρας της δολοφονίας θεωρείται και ένας 37χρονος, ο οποίος παραδόθηκε σήμερα στην Ασφάλεια του Πειραιά και σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν μέσα στην καφετέρια, όπου είχε φραστικό επεισόδιο η παρέα του Π. Φύσσα με τους χρυσαυγίτες.

Η άρση του απορρήτου έχει δείξει πως ο συγκεκριμένος επικοινώνησε τρεις ώρες πριν τη δολοφονία με τρία άτομα που επίσης διώκονται για την ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τις Αρχές και ισχυρίζεται πως οι κλήσεις προς αυτά τα τρία άτομα είναι συνηθισμένες μια και ανήκουν στο φιλικό του περιβάλλον.