Στραγγάλισε τη μητέρα του με μπαλαντέζα

Στην εξιχνίαση δολοφονίας 61χρονης που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου στο Ίλιον προχώρησε η αστυνομίας, κιαθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστης είναι ο 36χρονος γιος της ο οποίος συνελήφθη.

Η γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της, δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις και ο θάνατός της επήλθε από στραγγαλισμό με βρόχο.

Ο 36χρονος γιος της είχε προσαχθεί, αλλά αρχικά αρνήθηκε επίμονα την ενοχή του. Τελικά όμως ομολόγησε την πράξη του και την περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια. Σύμφωνα με τον ίδιο, οδηγήθηκε στην πράξη του λόγω της ιδιαίτερα επιθετικής συμπεριφοράς της μητέρας του.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η είσοδος του σπιτιού του θύματος δεν έφερε ίχνη διάρρηξης, ενώ οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα “επιλεκτικής έρευνας”.

Σημειώνεται ότι αφαιρέθηκαν 1.850 ευρώ και όπως λένε οι αστυνομικοί στόχος του δράστη ήταν να δοθεί η εντύπωση πως επρόκειτο για ληστεία, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των ερευνών.

Όπως υποστήριξε ο 36χρονος το θύμα του επιτέθηκε για ασήμαντη αφορμή, φραστικά και σωματικά με τη χρήση καλωδίου μπαλαντέζας, το οποίο αφού της το πήρε από τα χέρια, χρησιμοποίησε για να τη στραγγαλίσει.

Στη συνέχεια προκάλεσε αναστάτωση στο εσωτερικό του σπιτιού, πήρε τα χρήματα και τα έκρυψε σε ντουλάπα υπνοδωματίου και έφυγε από το διαμέρισμα. Όταν επέστρεψε μετά από λίγη ώρα, ειδοποίησε την Άμεση Δράση και προσποιήθηκε ότι μόλις είχε βρει δολοφονημένη τη μητέρα του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.