Εξαρθρώθηκε σπείρα ένοπλων ληστειών στο λεκανοπέδιο της Αττικής

Σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, σε μίνι μάρκετ, περίπτερα και άλλα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Η σπείρα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι σε μία περίπτωση, μετά από ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην περιοχή του Αλίμου, οι ληστές πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης της σπείρας, συνελήφθησαν την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στη περιοχή του Ζωγράφου, δύο Αλβανοί, ηλικίας 30 και 26 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις ομοεθνείς τους, μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί είχαν συγκροτήσει σπείρα με συνεχή δράση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως σε Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανής.

Όπως εξακριβώθηκε από στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, κατά το τελευταίο πεντάμηνο οι πέντε άνδρες έχουν διαπράξει συνολικά 17 ένοπλες ληστείες, εκ των οποίων επτά σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, τρεις σε καταστήματα μίνι μάρκετ, τρεις σε περίπτερα, δύο σε καταστήματα, μία σε γραφείο και μία σε βάρος ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, από τον οποίο αφαίρεσαν το όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.