“Δε σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή οι αξιωματικοί που καθαιρέθηκαν”

Απόλυτος σε ό, τι αφορά τη σχέση των Αξιωματικών που παραιτήθηκαν από τις τάξεις της Αστυνομίας, εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Όπως ξεκαθάρισε, το γεγονός ότι κάποια στελέχη αντικαταστάθηκαν με νέα, δεν υποδηλώνει την εμπλοκή τους στη δράση της ακροδεξιάς οργάνωσης.

“Είχα την ευκαιρία και την τιμή να συναντήσω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσον αφορά τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και πέραν αυτού να τον διαβεβαιώσω, ότι η ελληνική αστυνομία ασκεί το καθήκον της, την προστασία της ελευθερίας των Ελλήνων Πολιτών. Η πλειοψηφία είναι απόλυτα αφοσιωμένη στο καθήκον της και ότι η ελληνική αστυνομία δεν θα επιτρέψει να υπάρχει οποιαδήποτε σκιά πάνω από τις δραστηριότητές της”.

Ο υπουργός συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας: “Η συντριπτική πλειοψηφία ανδρών και γυναικών κάνει τη δουλειά της με αυταπάρνηση και με δυσχερέστατες συνθήκες”.

“Όσον αφορά Έλληνες αξιωματικές της Αστυνομίας, και την καθαίρεση στελεχών, με κανένα τρόπο δεν συνιστά το γεγονός αυτό, παραδοχή ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με το μηχανισμό της Χρυσής Αυγής. Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, απολύτως διευκρινίζουν το θέμα και θα σας παρακαλέσω να τις διαβάσετε με προσοχή”, κατέληξε ο κύριος Δένδιας..