Ξέφραγο αμπέλι τα δικαστήρια της Αθήνας

Σκηνικό τριτοκοσμικής χώρας δείχνουν για την Ελλάδα τα όσα συνέβησαν σήμερα στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Μέσα σε λιγότερο από δώδεκα ώρες Αθίγγανη πέρασε όπλο, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας έναν άλλο και κρατούμενος δραπέτευσε κάτω από το...άγρυπνο βλέμμα της Αστυνομίας.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι δύο αστυνομικοί που συνόδευαν τον 30χρονο Γεωργιανό που απέδρασε πριν από λίγη ώρα μέσα από τα χέρια τους και συνελήφθη πριν από λίγη ώρα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το πρωί μία 37χρονη Αθίγγανη, παίρνει το νόμο στα χέρια της και σκοτώνει έναν άνδρα με πιστόλι, ενώ τραυματίζει άλλον έναν που νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Να σημειώσουμε ότι το όπλο πέρασε το χώρο των δικαστηρίων, τη στιγμή που στην είσοδο υπάρχει χώρος ελέγχου και μαγνητική πύλη, η οποία, εντοπίζει τα...ύποπτα αντικείμενα.

Στη συνέχεια, τηλεοπτικό συνεργείο προσπαθεί να “εισβάλλει” στο χώρο των δικαστηρίων για τις...ανάγκες του ρεπορτάζ. Οι αστυνομικοί αντιλαμβάνονται - εγκαίρως αυτή τη φορά – τις προθέσεις τους και τους οδηγούν στο αυτόφωρο την ώρα που προσπαθούσαν να περάσουν λαθραία τον εξοπλισμό τους από αφύλακτη πύλη των δικαστηρίων.

Πριν από λίγη ώρα, τριτώνει το κακό, όταν κρατούμενος ρωσικής καταγωγής ξεφεύγει μέσα από τα χέρια των αστυνομικών που τον μετέφεραν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, πριν την είσοδό στο στο κτίριο 16 όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Αθηνών. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό αυτή την ώρα στις γύρω περιοχές, για τον εντοπισμό του.