Οι έξι αριθμοί που πήραν τον Ρουπακιά και τον οδήγησαν να σκοτώσει

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς δήλωσε ότι βρισκόταν στο μαγαζί την ώρα που έγινε η συμπλοκή, φαίνεται τελικά ότι ήταν στο σπίτι του και δέχτηκε περισσότερες από μία κλήσεις στο κινητό του τηλέφωνο.

Όπως προκύπτει δέχτηκε από τα πρώτα στοιχεία της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, ο 45χρονος έλαβε κλήσεις και γραπτά μηνύματα από έξι άτομα λίγο πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μετά από αυτά τα τηλεφωνήματα, ο Ρουπακιάς μετέβη στην Αμφιάλη και μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, φαίνεται ότι ορισμένοι από τους αριθμούς τηλεφώνων που εμφανίζονται ως εισερχόμενες κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο του Ρουπακιά έχουν ήδη ταυτοποιηθεί με πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον ένας από τους αριθμούς ανήκει σε στέλεχος τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Φίλος του Παύλου Φύσσα φέρεται να έχει καταθέσει στην Αστυνομία ότι έξω από την πόρτα του μαγαζιού, όπου παρακολουθούσαν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν, βρίσκονταν άτομα με μαύρα ρούχα, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

"Επειδή φοβηθήκαμε, δεν κατευθυνθήκαμε προς τα οχήματά μας, αλλά μεταβήκαμε στην οδό Παν. Τσαλδάρη προκειμένου να αγοράσουμε μπύρες από κάποιο περίπτερο", δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

"Εκείνη τη στιγμή είδα άλλα δεκαπέντε περίπου άτομα να εμφανίζονται στην οδό Παναγή Τσαλδάρη από τα πέριξ στενά, τα οποία φορούσαν μαύρα ρούχα και κρατούσαν ορισμένοι εξ αυτών κράνη στα χέρια τους", πρόσθεσε.

"Τα άτομα αυτά μόλις μας αντιλήφθηκαν άρχισαν να μας φωνάζουν “κότες! ελάτε προς τα εδώ!”. Εμείς τρέξαμε προς την οδό Γρ. Λαμπράκη και τα άτομα αυτά μας κυνήγησαν. Επτά με οκτώ περίπου άτομα εξ αυτών κατάφεραν να πιάσουν τον Παύλο Φύσσα επί της οδού Τσαλδάρη, στον αριθμό 58 ή 60 και άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές, ρίχνοντάς τον στο έδαφος", κατέληξε.

Τη Δευτέρα αναμένονται περισσότερα και πιο συγκεκριμένα στοιχεία, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των τηλεφωνικών δεδομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη εντοπιστεί, πάντως, οι τηλεφωνικοί αριθμοί από τους οποίους έγιναν οι κλήσεις και εστάλησαν γραπτά μηνύματα στο κινητό του δράστη. Εικάζεται ότι πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν κι εκείνα στη συμπλοκή.

Στο μεταξύ, ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα, αφέθηκαν η σύζυγος του δολοφόνου της αιματηρής επίθεσης στο Κερατσίνι, η ξαδέρφη της, η οποία, κατά την απολογία της στον ανακριτή, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με την επίθεση και ότι απλά γνώριζε τη γυναίκα του δράστη και ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.