Στον Εισαγγελέα αστυνομικοί για την απόδραση στα Τρίκαλα

Επτά αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ως υπαίτιοι της απόδρασης του 40χρονου Αλβανού βαρυπονίτη από το νοσοκομείο Τρικάλων.

Ο 40χρονος συνελήφθη ξανά από την Αστυνομία στον Κόκκινο Μύλο, όμως η σύλληψή του δε λειτούργησε ως ελαφρυντικό για να αποφύγουν την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

Η Εισαγγελία Τρικάλων άσκησε ποινική δίωξη για απόδραση και για απελευθέρωση κρατούμενου από αμέλεια σε τέσσερις αστυνομικούς της εξωτερικής φρουράς των Φυλακών Τρικάλων και άλλους τρεις άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, οι οποίοι συμμετείχαν στην μεταφορά του Αλβανού στο νοσοκομείο και είχαν την ευθύνη φύλαξής του.

Οι έξι από τους κατηγορούμενους έδωσαν κατάθεση στην Ασφάλεια Τρικάλων και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο ένας από τους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών κατέθεσε σε συναδέλφους του από την Ασφάλεια Καρδίτσας στην ωτορινολαρυγγολογική κλινική του νοσοκομείου Καρδίτσας, όπου νοσηλεύεται.

Ο αστυνομικός, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, αντιμετωπίζει πρόβλημα στην ακοή του, καθώς ένας από τους συνεργούς του βαρυποινίτη πυροβόλησε δίπλα στον κρόταφό του και από τύχη γλίτωσε τον θάνατο.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού των Τρικάλων το ένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην απόδραση του Αλβανού κρατουμένου και την μοτοσικλέτα των δραστών, που είχε κλαπεί το βράδυ της περασμένης Τετάρτης από την Γλυφάδα.