Βρέθηκαν δύο κλεμμένα αυτοκίνητα των δραπετών

Συνεχίζεται η αναζήτηση της αστυνομίας για τη σύλληψη των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων μετά την προχθεσινή συμπολοκή, η οποία οδήγησε στο θάνατο δύο εξ' αυτών.

Μάλιστα, το απόγευμα της Πέμπτης η αστυνομία ανακάλυψε στην Περιθιώτισσα της Φωκίδας δύο από τα οχήματα που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες κατά τη διαφυγή τους.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα Ford Focus που ανήκει στο τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, το οποίο είχε κλαπεί από τους πέντε δραπέτες τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου, κατά τη διάρκεια συμπλοκής, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου 37χρονου αστυνομικού στο Δίστομο.

Το Ford βρέθηκε σε χαράδρα και καμουφλαρισμένο με κλαδιά και βλάστηση.

Στην ίδια περιοχή βρέθηκε επίσης ένα λευκό MITSUBISHI, το οποίο οι δραπέτες είχαν κλέψει τα ξημερώματα της Πέμπτης 20 Ιουνίου, από σπίτι στην περιοχή της Φιλοθέης Φωκίδας. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο και καμουφλαρισμένο με βλάστηση.

Ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας βρίσκονται στο σημείο ερευνώντας εξονυχιστικά τα δύο αυτοκίνητα, έτσι ώστε να βρεθούν ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στη σύλληψή τους.

Η αισιοδοξία πάντως στις τάξεις της αστυνομίας είναι διάχυτη, τη στιγμή που εκτεταμένη επιχείρηση των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η σύλληψη του αρχηγού, Μάριο Κόλα και των συνεργών του έιναι θέμα χρόνο.

Πάντως το έργο των αστυνομικών καθίσταται ακόμα δυσκολότερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι τέσσερις δραπέτες φέρονται να έχουν χωριστεί σε ομάδες,, ώστε να κινούνται με ευκολία.

Μάλιστα, φαίνεται πως οι κακοποιοί κρύβονται την ημέρα σε λαγούμια, μαντριά ή σπηλιές και μόλις πέσει το σκοτάδι κινούνται για να φύγουν μακριά από τα μπλόκα των διωκτών τους και να σβήσουν τα ίχνη τους στα δάση.

Σημειώνουμε ότι από τους οκτώ συνολικά δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, οι έξι παραμένουν άφαντοι και μάλιστα οι τέσσερις από αυτούς φέρεται να βρίσκονται εκτός του κλοιού των αστυνομικών στη δυτική Ελλάδα.