Φρούριο η Αθήνα για τα μάτια της Άνγκελα

Απαγόρευση από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής για την αυριανή ημέρα ενόψει της επίσκεψης της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας.

Οι πορείες και οι διαδηλώσεις της Τρίτης δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν μέσα από τις οδούς του κέντρου της Αθήνας με την αιτιολογία της απαγόρευσης συνάθροισης στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Η Αστυνομία επικαλείται λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας. Η απαγόρευση αναμένεται να ισχύσει από τις 09:00 έως τις 22:00.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια απόφαση είχε ληφθεί από τις Αρχές κατά την επίσκεψη Κλίντον στην πρωτεύουσα.

Η ακριβής ανακοίνωση της Αστυνομίας:

"Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς:

– Λεωφόρους: Βασιλίσσης Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ

– αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη

– δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων

– αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Βασιλέως Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου

– αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού

– αριστερά Βασιλίσσης Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη

- στο τμήμα της Λεωφόρου Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων,

- ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών".

"Αστακός" η πρωτεύουσα λόγω της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου

Πάνω από 6.000 αστυνομικοί αναμένεται να συμμετέχουν στην επιχείρηση "ασφάλεια της Άνγκελα Μέρκελ" κατά την αυριανή επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Ανάμεσα στα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η κινητοποίηση τριακοσίων περίπου λιμενικών με ταχύπλοα όλων των κατηγοριών. Ελεύθεροι σκοπευτές αναμένεται να ακροβολιστούν, ενώ στις επάλξεις θα βρίσκονται ακόμα και βατραχάνθρωποι με πλήρη εξοπλισμό. Σε απόλυτη ετοιμότητα ανάμένεται να βρίσκονται ελικόπτερα, ασθενοφόρα και διμοιρίες των ΜΑΤ. Η Αθήνα θα θυμίζει "αστακό" ενόψει της επικείμενης επίσκεψης και το πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο της λεωφόρου Αλεξάνδρας κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό.
 
Η Ελληνική Αστυνομία θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια της Άνγκελα Μέρκελ και το να μη συμβεί το παραμικρό επεισόδιο αποτελεί πρώτης τάξεως στοίχημα. Για λίγες μόνο ώρες θα μείνει η γερμανίδα Καγκελάριος στην ελληνική πρωτεύουσα αλλά οι κινητοποιήσεις με αφορμή την επίσκεψή της δίνουν και παίρνουν.

Η σημερινή προγραμματισμένη διαδήλωση στις 18:00 στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα επαναληφθεί και αύριο. Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν ακόμη και ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 13:00 της Τρίτης στην Ομόνοια και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το Σύνταγμα.

Στις 18:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη γερμανική πρεσβεία, μετά από σχετική πρωτοβουλία των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Κλειστά και αρκετά σχολεία λόγω επίσκεψης Μέρκελ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο πολλά σχολεία της πρωτεύουσας λόγω της έλευσης της Άνγκελα Μέρκελ.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει πάρει απόφαση ώστε να μη γίνουν μαθήματα αύριο.

Αυτή την ώρα, ο διευθυντής της έχει υπηρεσιακό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα.

Πάντως, πολλά σχολεία, ανάμεσά τους και το 2ο ΕΠΑΛ Αθηνών, θα παραμείνουν κλειστά για τους μαθητές.

Το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Σοβαρότητα και σύνεση ζητάει με ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ, αναφορικά με την απαγόρευση των συναθροίσεων λόγω της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα.

"Η ΔΗΜΑΡ υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας, είναι μια ευκαιρία για την προβολή των Ελληνικών θέσεων και την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που μπορεί να προκύψει από τις συναντήσεις της με την ελληνική πολιτική ηγεσία. Η ανακοίνωση τύπου της ΓΑΔΑ δεν συνιστά ψύχραιμη στάση απέναντι σε λαϊκές διαμαρτυρίες επειδή δίνει την εντύπωση γενικευμένης απαγόρευσης συναθροίσεων. Η ΔΗΜΑΡ απαιτεί σοβαρότητα και σύνεση από όλες τις πλευρές" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το 12ωρο της Μέρκελ στην Αθήνα

Κάτι λιγότερο από 12 ώρες εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίσκεψη - αστραπή της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Το αεροσκάφος που θα μεταφέρει την καγκελάριο της Γερμανίας αναμένεται να προσγειωθεί αύριο στις 13.30 στην Αθήνα.

Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα υποδεχθεί την καγκελάριο στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", όπου θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη τελετή υποδοχής.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς και η κ. Μέρκελ θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνάντηση.

Στις 16:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα γίνει δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τον Αντώνη Σαμαρά, θα μεταβεί στο Ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα παραστεί σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Η καγκελάριος Μέρκελ θα αναχωρήσει αμέσως μετά για το αεροδρόμιο.