Βρέθηκαν οι υπαίτιοι για μαφιόζικο χτύπημα στη Βουλιαγμένη

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, στις 15-06-2012, ένας 43χρονος επιχειρηματίας παρέλαβε στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη, από υπάλληλο ανθοπωλείου, ένα φυτό σε γλάστρα, σε συσκευασία δώρου μαζί με ένα λευκό φάκελο, στον οποίο αναγράφονταν το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση κατοικίας του.

Ανοιίγοντας το μεταλλικό κουτί εντός της οικίας του, προκλήθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό στην κοιλιά, τη λεκάνη και τα κάτω άκρα.

Στα ίχνη των δραστών έφτασε ένα χρόνο αργότερα το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για το συμβόλαιο θανάτου, το οποίο λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή του 43χρονου άνδρα.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες και τις εργαστηριακές εξετάσεις, η έκρηξη προκλήθηκε από χειροβομβίδα με την οποία ήταν παγιδευμένο το μεταλλικό κουτί.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ως δράστες, με διαφορετικούς ρόλους. Πρόκειται για επτά Έλληνας και συγκεκριμένα για έναν 41χρονο επιχειρηματία, ο οποίος κρατείται στον Κορυδαλλό, ένα 44χρονο πυροσβέστη, τέσσερις άνδρες ηλικίας 49, 46, 42 και 27 ετών, καθώς και μία 27χρονη γυναίκα.

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 41χρονος βαρύνεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, και στην προκληθείσα τελικά βαριά σωματική βλάβη του επιχειρηματία.

Από τους συγκατηγορούμενούς του, τέσσερις άνδρες και η γυναίκα, κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη με πρόθεση κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τις εκρηκτικές ύλες, ενώ ο 44χρονος πυροσβέστης για πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Εκείνος που προετοίμασε το έδαφος για το συμβόλαιο θανάτου ήταν ένας 49χρονος, ο οποίος από τον Μάιο του 2012, αναζητούσε άτομο για να δολοφονήσει τον επιχειρηματία με πιστόλι. Η αμοιβή για του μάλιστα ανήλθε στα 50.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο άτομο, μετά από μεσολάβηση του Πυροσβέστη, ανέθεσε στον 46χρονο να εκτελέσει τον άτυχο επιχειρηματία, υποσχόμενος ότι θα του δώσει 25.000 ευρώ, ως προκαταβολή. Ωστόσο, ο 46χρονος έκανε πίσω και δεν εκτέλεσε το συμβόλαιο θανάτου, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό.

Η γυναίκα αράχνη πίσω από την απόπειρα δολοφονίας

Αυτό που ανέλαβε τελικά να το εκτελέσει ήταν ο 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα για βοηθούς, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 27 ετών.

Την 15-06-2012 τα τρία αυτά άτομα, μπήκαν σε ανθοπωλείο στη Βούλα όπου η γυναίκα αγόρασε φυτό σε γλάστρα, προκειμένου την ίδια ημέρα να παραδοθεί από υπαλλήλους στον επιχειρηματία, μαζί με το παγιδευμένο δέμα-δώρο και το φάκελο.

Στη συνέχεια, η ίδια τηλεφώνησε στο κατάστημα για να επιβεβαιώσει την παράδοση-παραλαβή των αντικειμένων.

Οι τρεις δράστες, για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από τις Αρχές, κρύφτηκαν στην Κόρινθο, όπου διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο, για δύο ημέρες.