Σε υπαλλήλους του δήμου αποδίδεται ο εμπρησμός στο Χολαργό

Νέα στοιχεία έχουν προκύψει για τον εμπρησμό που σημειώθηκε στις 31 Μαΐου 2013 στην υπηρεσία Αλλοδαπών στο πρώην δημαρχείο Παπάγου, στην οδό Αναπαύσεως 90.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", η έκθεση αυτοψίας που συνέταξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι δράστες μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου της οδού Αναπαύσεως, χρησιμοποιώντας κλειδί ή αντικλείδι. Το στοιχείο ενισχύει τις υπόνοιες ότι στην υπόθεση έχουν ανάμειξη υπάλληλοι του δήμου.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ θολώνει τα συμπεράσματα. Σύμφωνα με στοιχεία που φέρονται να έχουν συγκεντρώσει αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παπάγου, οι δράστες μπήκαν στα γραφεία σπάζοντας το τζάμι του φωταγωγού που βρίσκεται πάνω από την πόρτα εισόδου.

Οι δράστες περιέλουσαν τον χώρο με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς το αρχείο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών του δήμου. Σύμφωνα με πρόχειρη εκτίμηση της Πυροσβεστικής, το ύψος των ζημιών ανέρχεται στις 10.000 ευρώ.

Ωστόσο, μια σύμπτωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οδηγεί τις Αρχές στην κυρίαρχη κατεύθυνση της αναζήτησης των δραστών ανάμεσα σε υπαλλήλους του δήμου, και δη επίορκους.

Μία μόλις εβδομάδα πριν το συμβάν, είχε σημειωθεί διάρρηξη στις εγκαταστάσεις του δημαρχείου Χολαργού - Παπάγου, στην οδό Περικλέους, στην οποία οι δράστες αφαίρεσαν από γραφείο τον σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή και διέφυγαν.

Όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων, ο συγκεκριμένος σκληρός δίσκος περιείχε αποθηκευμένα αρχεία που αφορούσαν άδειες παραμονής αλλοδαπών. Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, η δημοτική αρχή αντικατέστησε κλειδαριές στο κτίριο του δημαρχείου.